Brno - Třinec 3:2. Kometa vyhrála a ujímá se vedení ve finálové sérii

Hokejisté mistrovské Komety Brno porazili ve třetím finále extraligy Třinec 3:2 a otočili stav série hrané na čtyři vítězství na 2:1 na zápasy. Domácí sice ztratili dvoubrankové vedení, ale ve 47. minutě rozhodl Tomáš Vincour. Čtvrtý zápas bude hrát ve čtvrtek od 17.00 opět v brněnské DRFG Aréně.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Brno (Aktualizováno: 19:48 18. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety se radují ze vstřelené branky proti Třinci.

Hokejisté Komety se radují ze vstřelené branky proti Třinci. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Kometa se ujala vedení v čase 5:29 díky trefě obránce Tomáš Bartejse a ve 27. minutě zvýšil náskok úřadujícího šampiona junior Luboš Horký. Hned za 15 vteřin ale zareagoval Ondřej Kovařčík a ve 32. minutě vyrovnal v přesilové hře nejproduktivnější hráč play off David Cienciala. Na Vincourovu trefu už Oceláři nenašli odpověď.

Brno - Třinec 3:2. Kometa vyhrála a ujímá se vedení ve finálové sérii

Číst článek

Hokejisté Komety středeční dramatickou bitvu dotáhli do vítězného konce, a obracejí stav série. Domácí sice ztratili dvoubrankový náskok a na začátku třetí třetiny nevyužili dvouminutovou přesilovku pět na tři, přesto nakonec mohou slavit.

Rozhodující trefu zaznamenal ve 47. minutě Vincour, hosté už na tento gól zareagovat nedokázali. Ocelářům nepomohla ani skutečnost, že svého soupeře přestříleli. Tato série je však nadále velmi otevřená, zítřejší čtvrtý duel bude jistě hodně zajímavý.

Do sestavy Komety se nově zařadil na pozici třináctého útočníka uzdravený Dočekal, který nahradil Vondráčka. Třinec mohl poprvé ve finále počítat s bekem Rothem, jenž nastoupil místo Kováře, a při absenci útočníka Michala Kovařčíka se rovněž premiérově v boji o titul představil Roman Vlach.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Bartejs, 27. Horký (L. Čermák), 47. Vincour (L. Čermák, Krejčík) - 27. O. Kovařčík (Roth), 32. Cienciala (Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Sestavy: Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vincour, L. Čermák, Horký - Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.
Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Roth, Matyáš, Linhart - J. Petružálek, Roman Vlach, Rákos - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - od 50. navíc Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme