Další nákaza v týmech hokejové extraligy, do karantény musí Vítkovice i Brno

Hokejisté Vítkovic a Brna jsou dalšími extraligovými týmy, které musí kvůli nemoci covid-19 v kádru do karantény. Ostravané si již v úterý s předstihem odložili zápas s Hradcem Králové, po čtvrtečním potvrzení nemoci u hráčů a rozhodnutí krajské hygienické stanice nebudou hrát ani v neděli s Libercem. Kometa neodehraje tři nejbližší zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 11:54 20. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic

Hokejisté Vítkovic | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Podezření na nákazu covidem-19 se ve vítkovickém týmu potvrdilo. Na základě výsledků PCR testů jde A-mužstvo Vítkovic z rozhodnutí krajské hygienické stanice do karantény,“ uvedli představitelé ostravského klubu na webu.

Jen o dvacet minut později navázala se stejným problémem i Kometa Brno. „Důvodem jsou pozitivní testy na covid-19 u několika hráčů a členů realizačního týmu,“ stojí ve vyjádření zástupců brněnského týmu. 

Zpět do soutěže by se Kometa měla zapojit v pátek 28. ledna, kdy se utká s Karlovými Vary.

Hrát nebude ani Liberec

Do pátečního programu 44. kola extraligy se nezapojí ani Liberec. Severočeši se s ohledem na epidemickou situaci a nemocné hráče ve svém kádru domluvili s Českými Budějovicemi na odložení zápasu.

Motor již oznámil, že bude nově hrát v Chomutově proti Kladnu.

„Vzhledem k aktuálnímu vývoji epidemické situace se Bílí Tygři dohodli na odložení pátečního domácího utkání s Českými Budějovicemi. Posunut bude i nedělní souboj ve Vítkovicích kvůli karanténním opatřením v týmu soupeře,“ uvedli představitelé severočeského klubu na oficiálních stránkách.

Tiskový mluvčí Tygrů Martin Kadlec ČTK řekl, že k odkladu utkání došlo z preventivních důvodů.

Jihočeši, kteří byli v karanténě v minulém týdnu, se dohodli s Rytíři, že si předehrají zápas 47. kola, který se měl původně hrát v neděli 30. ledna. Kladnu se uvolnil páteční termín, v němž se měli Středočeši původně utkat s Kometou.

Stejně jako Vítkovice a Brno jsou aktuálně v karanténě i Sparta, Litvínov a Pardubice. V pátek se budou hrát jen tři extraligové zápasy.

Vedle Kladna s Českými Budějovicemi se utkají Karlovy Vary s Plzní a Třinec s Olomoucí. I souboj Ocelářů s Hanáky je ale přeložený, je součástí 57. kola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme