Ottawa odvrátila vyřazení a vynutila si rozhodující zápas

Hokejisté Ottawy si ve finále Východní konference NHL vynutili rozhodující sedmý zápas, když doma udolali Pittsburgh 2:1 a vyrovnali stav série na 3:3. Klíčovou postavou Senators, kteří se oklepali z předchozího debaklu 0:7, byl brankář Craig Anderson, který zneškodnil 45 z 46 střel.

Tento článek je více než rok starý.

Ottawa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodující branku vstřelil v šestém utkání Mike Hoffman

Rozhodující branku vstřelil v šestém utkání Mike Hoffman | Zdroj: Reuters

„Nemůžete změnit, co se stalo. Musíte se koukat dopředu, těšit se na další zápas. Jakmile se vám nepovede zápas, jste střídán, je potřeba to hodit za hlavu, když opouštíte kluziště,“ uvedl Anderson, který v minulém duelu pustil v první třetině čtyři branky z 14 střel. „Snažil jsem se maximálně koncentrovat na to, co se děje teď, abych byl připraven co nejlépe zasáhnout. Z toho se pak skládá velký obraz, výsledek,“ podotkl.

Po bezgólové první třetině udeřil nejdříve Pittsburgh, ale trefa Trevora Daleyho nebyla po rozboru u videa uznána, protože předtím nedovoleně atakoval Andersona. Vzápětí už ale hosté vedli. Nejproduktivnější hráč play off Jevgenij Malkin se cestou od zadního mantinelu odpoutal od svého strážce a prosadil se dorážkou vlastní střely.

Senators ale na přelomu druhé a třetí třetiny otočili skóre góly Bobbyho Ryana a Mikea Hoffmana. Domácí vyrovnali při přesilové hře pět na tři a Matta Murrayho v brance Pittsburghu překonali po téměř sto minutách. Rozhodující úder zasadil Hoffman v čase 41:34 parádní střelou z levého kruhu. Nashville si tak na jméno soupeře ve finále musí počkat ještě dva dny.

„Minulé utkání jsme byli mimo včetně mě. Byl jsem hrozný. Z každé chyby, kterou jsme udělali, soupeři skórovali. Ale to o nich víme, že dokážou potrestat vaše zaváhání. V pondělí jsme si zápas rozebrali, vyříkali si to a byli odhodláni vyhrát, ať se děje cokoliv. A dnes se každý hráč vydal na maximum, předvedli jsme velký obrat ve srovnání s pátým utkáním,“ prohlásil autor vítězného gólu Hoffman.

Pittsburghu nebylo nic platné, že v utkání soupeře přestřílel 46:30. „Šance jsme si vypracovali, měli jsme některou z nich proměnit. Pravděpodobně jsme si zasloužili lepší výsledek, ale tak to v hokeji chodí. Pokud předvedeme stejný výkon i příště, máme slušnou šanci vyhrát,“ řekl kapitán Penguins Sidney Crosby.

Finále Východní konference play off NHL - 6. zápas:
Ottawa - Pittsburgh 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 34. Ryan, 42. Hoffman - 25. Malkin. Střely na branku: 30:46. Diváci: 18.111. Hvězdy zápasu: 1. Hoffman, 2. Ryan, 3. Anderson (všichni Ottawa). Stav série: 3:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme