Palát dovedl Tampu dvěma góly k výhře. Vegas ve svém historicky prvním zápase porazilo Dallas

Hokejový útočník Ondřej Palát se v pátečním utkání NHL zasloužil dvěma góly o výhru Tampy Bay 5:3 nad Floridou a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Na straně poražených si připsal v premiérovém startu za Panthers asistenci Radim Vrbata. Tým Vegas, který rozšířil počet účastníků v soutěži na 31, uspěl ve svém historicky prvním utkání v NHL na ledě Dallasu 2:1.

Tampa (Aktualizováno: 8:39 7. 10. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Tampy Bay Ondřej Palát

Hokejista Tampy Bay Ondřej Palát | Zdroj: Reuters

Palát prodloužil v létě s Tampou Bay smlouvu o pět let a v prvním utkání sezony potvrdil svá slova, že se na větší sportovní tlak těší. Český útočník otevřel v utkání s Floridou skóre, když rychlý výpad zakončil přesnou střelou mezi betony Roberta Luonga.

Podruhé se Palát prosadil čtrnáct sekund před koncem, když při power play soupeře trefil z ostrého úhlu a přes bránící hráče prázdnou branku.

Philadelphia začala sezonu na 'tripu'. Je to dobře, tým se stmeluje, říká Neuvirth

Číst článek

Palát nastupoval ve druhé formaci s Braydenem Pointem a Yannim Gourdem. Dohromady nasbírali pět bodů (3+2) a do bilance plus/minus si připsali pět kladných bodů. „Byli naší nejlepší lajnou," pochválil je kouč Tampy Jon Cooper. „Hráli fantasticky. Myslím si, že to není potřeba více rozebírat. Všichni jsme to viděli," prohlásil kapitán Steven Stamkos.

Tým Vegas s Tomášem Noskem v sestavě prohrával, když v závěru druhé třetině skóroval v přesilové hře Tyler Seguin. Více ale gólman Marc-Andre Fleury, který v utkání kryl 45 střel, soupeři nedovolil a v závěrečných deseti minutách zařídil dvěma góly obrat James Neal.

Premiéru v dresu Dallasu si odbyl Martin Hanzal, který zaznamenal stejně jako spoluhráč Radek Faksa jeden záporný bod za účast na ledě při obdrženém gólu.

Suverénně vstoupil do sezony Columbus, který doma jednoznačně přehrál New York Islanders 5:0. Všechny branky padly do 32. minuty, u tří z nich asistovala největší letní posila Arťom Panarin. Sergej Bobrovskij potřeboval k 20. nule v kariéře 29 zásahů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme