Palát poprvé v NHL mění klub, hrát bude za New Jersey. Kaše podepsal smlouvu v Carolině

Hokejový útočník Ondřej Palát mění poprvé v NHL působiště. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay a finalista uplynulého ročníku uzavřel pětiletý kontrakt s New Jersey na 30 milionů dolarů (zhruba 730 milionů korun).

Newark (USA) (Aktualizováno: 8:32 14. 7. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát v drese Tampy Bay

Ondřej Palát v drese Tampy Bay | Foto: Nathan Ray Seebeck | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý Palát nastupoval za Tampu Bay deset sezon. Letos mu vypršela pětiletá smlouvu na 26,5 milionu dolarů. Po prohraném finále s Coloradem začal vyjednávat s Lightning o možném prodloužení spolupráce. Nakonec však floridský klub, který bojuje s platovým stropem, opouští.

Palátovi se od floridského slunce nechce, prodloužení smlouvy s Tampou je ale téměř nereálné

Číst článek

„Hrozně rád bych zůstal v Tampě za těch správných a rozumných podmínek. Zůstat v Tampě je moje priorita, ale každý ví, jaká situace v Tampě je. A je to prostě byznys. Je mi 31 let, ta smlouva může být v NHL také má poslední,“ uvedl Palát na konci června v online rozhovoru s novináři.

V základní části minulé sezony nasbíral Palát v 77 zápasech 49 bodů za 18 gólů a 31 asistencí. Dalších 21 bodů (11+10) přidal v 23 utkáních v play off, které zakončil jako desátý nejproduktivnější hráč a měl výrazný podíl na dalším povedeném tažení Lightning vyřazovacími boji.

Celkem má Palát v dlouhodobé fázi NHL na kontě 628 odehraných utkání a 423 bodů díky 143 brankám a 280 nahrávkám. V play off zaznamenal za 138 zápasů 94 bodů za 48 gólů a 46 přihrávek.

Kaše do Caroliny

Hokejový útočník Ondřej Kaše bude v NHL nastupovat za Carolinu. Jako volný hráč podepsal sedmadvacetiletý odchovanec Kadaně s Hurricanes roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů (36 milionů korun). Nechráněným volným hráčem se stal poté, co od Toronta nedostal kvalifikační nabídku.

Kämpf si v úvodním kole play-off NHL připsal gól, Kaše dvě asistence. Toronto smetlo Tampu 5:0

Číst článek

S novým kontraktem si Kaše finančně o něco polepšil. V Maple Leafs mu skončil roční kontrakt na 1,25 milionu dolarů (30 milionů korun). Kaše, jenž opakovaně utrpěl v NHL otřesy mozku, si v uplynulé sezoně připsal v 50 zápasech základní části 27 bodů za 14 branek a 13 asistencí. V sedmi duelech play off zaznamenal tři přihrávky.

Předtím v ročníku 2020/21 sehrál za Boston kvůli zdravotním potížím jen tři utkání a nebodoval. V dubnu byl za Toronto nominován na Mastertonovu trofej, jež se v NHL uděluje za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji. Do finální trojice se ale nedostal.

Loni nedali Kašemu kvalifikační nabídku Bruins po konci tříleté smlouvy na 7,8 milionu dolarů (190 milionů korun) a jako nechráněný volný hráč podepsal kontrakt s Torontem.

V NHL hrál i za Anaheim, který jej draftoval v roce 2014 v 7. kole na 205. místě. V lize má na kontě 257 utkání a 124 bodů za 57 tref a 67 asistencí. Ve 31 duelech play off nasbíral devět bodů za dvě branky a sedm přihrávek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme