Hertl nasázel v NHL hattrick, dvakrát překonal Vladaře. Palát a Nečas vstřelili vítězné góly

Hokejový útočník Tomáš Hertl se třemi góly zasloužil o výhru San Jose 5:3 nad Calgary. Při svém čtvrtém hattricku v NHL překonal dvakrát Daniela Vladaře a hattrick zkompletoval trefou do prázdné branky. Ondřej Palát rozhodl reprízu posledního finále NHL. Gólem v čase 59:22 zařídil výhru Tampy Bay 3:2 v Montrealu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Rozdílovou branku vstřelil také Martin Nečas při vítězství Caroliny 4:2 ve Winnipegu.

New York (Aktualizováno: 7:59 8. 12. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Tomáš Hertl se třemi góly zasloužil o výhru San Jose 5:3 nad Calgary. Při svém čtvrtém hattricku v NHL překonal dvakrát Daniela Vladaře

Hokejový útočník Tomáš Hertl se třemi góly zasloužil o výhru San Jose 5:3 nad Calgary. Při svém čtvrtém hattricku v NHL překonal dvakrát Daniela Vladaře | Foto: D. Ross Cameron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Odchovanec pražské Slavie Hertl je s dvanácti zásahy nejlepším českým střelcem v aktuálním ročníku. Nasázel hattrick v NHL poprvé od ledna 2019, kdy vstřelil tři branky v utkání dvakrát během jednoho týdne Washingtonu a Pittsburghu. Nejslavnější je jeho premiérový hattrick z nováčkovské sezony 2013/14, v níž se uvedl čtyřmi góly do sítě New Yorku Rangers včetně branky se zakončením s hokejkou mezi bruslemi.

Hertl vyrovnal v deváté minutě na 1:1 z přesilové hry, když se trefil z pravého kruhu k bližší tyči. Calgary v dalším průběhu odskočilo na 3:1 i díky brance slovenského centra Adama Ružičky, který při pátém startu v NHL poprvé skóroval.

San Jose rozhodlo ve druhé polovině prostřední třetiny, v níž třemi góly otočilo na 4:3. Obrat korunoval z dorážky Hertl, který v závěru zpečetil výhru střelou ze středního pásma. Vladař kryl 22 střel.

Toronto zdolalo i díky přihrávce Ondřeje Kašeho na svém ledě Columbus 5:4. Za poražené si připsal asistenci Jakub Voráček, který je s dvaceti body (1+19) nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

Radko Gudas připravil gól, kterým si Florida vynutila v St. Louis prodloužení, ale v něm domácí útočník Pavel Bučněvič rozhodl o výhře Blues 4:3. David Rittich pomohl čtrnácti zásahy k vítězství Nashvillu 5:2 v Detroitu.

Tampa Bay prohrávala ještě v 58. minutě 1:2, ale strhujícím finišem otočila. Nejdříve vyrovnal Corey Perry a po něm rozhodl z rychlého protiútoku Palát.

Český útočník přebruslil bránicí hráče a po přihrávce Alexe Killorna zamířil zblízka přesně nad lapačku Jakea Allena. Palát skóroval potřetí z posledních čtyř zápasů a posedmé v sezoně.

Carolina ztratila v prostřední části dvoubrankový náskok, ale ve čtyřicáté minutě překlopil opět vedení na její stranu Nečas, který dal gól ve druhém utkání za sebou. Český útočník se prosadil v přesilové hře, když po závaru před brankou překonal z dorážky ležícího gólmana Connora Hellebuycka.

NHL

Edmonton - Minnesota 1:4, Chicago - NY Rangers 2:6, St. Louis - Florida 4:3 v prodl., Detroit - Nashville 2:5, Buffalo - Anaheim 0:2, Toronto - Columbus 5:4, Montreal - Tampa Bay 2:3, Ottawa - NY Islanders 3:5, Winnipeg - Carolina 2:4, San Jose - Calgary 5:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme