Palát po třech týdnech skóroval, přidal i asistenci. Sobotka načal obrat St. Louis

Útočník Tampy Bay Ondřej Palát dal svůj první gól od konce října, jeho dva body ale pouze zmírnily porážku 3:5 od New Yorku Islanders. Vladimír Sobotka gólem přispěl k obratu St. Louis na ledě Vancouveru.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa/Florida Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát proti NY Islanders

Ondřej Palát proti NY Islanders | Foto: Jonathan Dyer-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Tampa Bay je aktuálně nejlepším týmem NHL, jenže proti Islanders se mu nepovedl úvod. Po deseti minutách prohrávala 0:2 a nedokázala se prosadit ani ve druhé třetině.

Michael Frolík rozhodl gólem v prodloužení o výhře Calgary nad Philadelphií 5:4. Voráček dvakrát asistoval

Číst článek

Až za stavu 0:4 ve třetí třetině se hráči Lightning probudili. První gól Tampy dal Gourde a okamžitě po buly se do útočného pásma rozjel Ondřej Palát. Zakončení rychlé akce vzal na sebe svižnou střelou překonal gólmana Greisse nad ramenem.

Útočník z Frýdku-Místku se do statistik zapsal ještě jednou. Tři a půl minuty před koncem od modré čáry našel Gourdeho, který snížil už na rozdíl jediného gólu. Snaha vyrovnat ale nevyšla a John Tavares 22 sekund před koncem završil konečné skóre na 5:3 pro Ostrovany.

Hokejisté St. Louis prohrávali po 31 minutách ve Vancouveru už 1:3 a zdálo se, že prohrají třetí z posledních čtyř zápasů, pak ale potvrdili pověst nejlepšího týmu Západní konference. K obratu zavelel Vladimír Sobotka. Ve 14. minutě druhé třetiny dostal přihrávku od Stastnyho mezi kruhy  a svým pátým gólem v sezoně překonal gólmana Nilssona.

Na začátku třetí části hry vyrovnal, opět po asistenci Paula Stastnyho, Edmundson a obrat na 4:3 završil v prodloužení Brayden Schenn.

NHL:
Philadelphia - Calgary 4:5 v prodl., Dallas - Edmonton 6:3, Ottawa - Arizona 2:3 v prodl., Winnipeg - New Jersey 5:2, Los Angeles - Florida 4:0, Buffalo - Carolina 1:3, Tampa Bay - NY Islanders 3:5, Pittsburgh - Chicago 1:2, Washington - Minnesota 3:1, Nashville - Colorado 5:2, Montreal - Toronto 0:6, Vancouver - St. Louis 3:4 v prodl. Utkání San Jose - Boston se ještě hraje.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme