Palát si připsal dva body u výhry Tampy nad Bostonem, Hertl zařídil San Jose prodloužení

Útočník Ondřej Palát se vítězným gólem a asistencí v souboji druhého kola play-off NHL podílel na výhře hokejistů Tampy Bay 4:2 nad Bostonem a srovnání stavu série na 1:1. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů David Pastrňák si za poražené Bruins připsal asistenci. Tomáš Hertl se trefil dvě minuty před koncem základní hrací doby a zařídil San Jose v zápase s Vegas prodloužení, v něm se ale nakonec radovali Golden Knights.

Tento článek je více než rok starý.

Tampa, San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát se raduje z branky proti Bostonu.

Ondřej Palát se raduje z branky proti Bostonu. | Foto: ČTK/ZUMA/Dirk Shadd

Lightning se prosadili jako první ve 12. minutě z přesilové hry zásluhou středního útočníka Yanniho Gourdeho. Vyrovnání zařídil prvním gólem v play-off v kariéře dvacetiletý obránce Charlie McAvoy. V prostřední části si Tampa vzala vedení zpátky. Palát v obranné třetině domácích zachytil Pastrňákovu přihrávku a vyhozením po mantinelu přenesl hru na druhou stranu, kde se puku ujal centr Brayden Point, jenž nahrál zakončujícímu Tyleru Johnsonovi.

Rozhodující trefa frýdecko-místeckého rodáka přišla v 55. minutě. Point v útočném pásmu Tampy vystihl zpětný pas forvarda Bruins Brada Marchanda a přiťukl puk najíždějícímu Palátovi, který přesně zamířil na vzdálenější tyč do horního růžku branky Tuukky Raska.

Bek Torey Krug i za Pastrňákova přispění vrátil Boston na dostřel, ale floridský celek už hostům více nepovolil. Do prázdné branky přidal pojistku Point, který se podílel na všech akcích Lightning a utkání zakončil s bilancí čtyř bodů za gól a tři asistence.

San Jose dokázalo v minulém zápase uštědřit Vegas první porážku v play-off, když porazilo svého soupeře na jeho ledě 4:3 ve druhém prodloužení. Série se pak přestěhovala do San Jose, kde pokračovala třetím duelem, v němž Sharks díky trefě Timo Meiera od druhé třetiny vedli. Ještě před druhou přestávkou pak ale přišly tři zásahy hostů v rozmezí necelých pěti minut. Trefili se postupně Colin Miller, Jonathan Marchessault a Reilly Smith. 

Na rozdíl jeiného gólu snížil v poslední části Evander Kane a necelé dvě minuty před koncem srovnal na 3:3 důrazný Tomáš Hertl. Pro českého útočníka to byl už čtvrtý gól a šestý bod v letošním play-off. V prodložení ale nakonec rozhodl hostující William Karlsson. Vegas tak vedou v sérii 2:1 na zápasy.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 2. zápas:
Tampa Bay - Boston 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky: 12. Gourde, 31. Tyler Johnson (Palát), 55. Palát, 60. B. Point - 19. McAvoy, 56. Krug (Pastrňák). Střely na branku: 31:20. Diváci: 19.092. Hvězdy utkání: 1. Tyler Johnson, 2. B. Point, 3. R. Callahan (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:1

Západní konference - 3. zápas:
San Jose - Vegas 3:4 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 0:1)
Branky: 27. Meier, 48. E. Kane, 59. Hertl - 30. C. Miller, 34. Marchessault, 35. R. Smith, 69. W. Karlsson. Střely na branku: 42:33. Diváci: 17.562. Hvězdy utkání: 1. M.-A. Fleury, 2. W. Karlsson (oba Vegas), 3. Hertl (San Jose). Stav série: 1:2.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme