Parahokejisté se chystají na domácí mistrovství světa, dvěma reprezentantům už je přes padesát

Čeští parahokejisté mají před sebou velkou výzvu. Na přelomu dubna a května je v Ostravě čeká světový šampionát, na kterém by rádi získali medaili. Na mistrovství světa se chystají v Nymburce.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká sledgehokejová reprezentace

Česká parahokejová reprezentace | Foto: archiv české sledgehokejové reprezentace

Na nymburském ledě se svěřenci trenéra Jiřího Břízy připravují v posledních týdnech pravidelně. Od pondělí do středy vždy minimálně dvakrát denně vyjedou na led.

‚Když si nevezmu prášky, bolestí celou noc nespím.‘ Sledge hokejista Šafránek bojuje s proleženinami

Číst článek

K tomu je třeba připočítat fyzickou přípravu a také rehabilitaci. Něco, co v posledních letech nebylo kvůli nedostatku peněz možné. „Na týmu je cítit, že se u hráčů objevují vnitřní motivační prvky pro trénink. Hodně věcí se nám dostává pod kůži,“ všímá si kouč českých parahokejistů.

„Kluci jsou sehranější, podařilo se nám to prodat na turnaji ve Švédsku, kde jsme dominovali. Nicméně pořád je před námi ještě polovina přípravy,“ uvědomuje si trenér.

Hráčský kádr se v posledních letech příliš nemění. Mladí parahokejisté prostě nejsou k mání. Reprezentační dres tak oblékají i dva hráči, kteří už překročili padesátku. Pardubický Tomáš Kvoch a karlovarský Miroslav Hrbek se znovu pustili do tvrdé dřiny.

Vyprodáno?

Ostravský šampionát je pro ně výzvou. „I kdybych měl být náhradník, tak tam budu. S touhle partou zažívám něco, co jsem dlouho nezažil,“ těší se Tomáš Kvoch.

„Mluvili jsme s pořadatelským štábem a říkali, že naše zápasy vyprodají. To by bylo úžasné, vidí se to jen na paralympiádách. Moc tomu nevěřím, ale i kdyby přišlo dva a půl tisíce diváků, bylo by to něco úžasného,“ vyhlíží diváky Miroslav Hrbek.

Mistrovství světa bude mít dva jasné favority – Kanadu a Spojené státy. Rusové ještě pykají za doping. Čeští parahokejisté by před vlastním publikem chtěli také zasáhnout do bojů o medaile.

„Bude to pro nás velká odpovědnost, chceme poslat zprávu široké veřejnosti o tom, jaký náš sport je. Potřebujeme nové a mladé parahokejisty, protože náš kádr už přesluhuje,“  připomíná kouč Jiří Bříza před domácí turnajem.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme