Nejdřív drama, pak exhibice. Parahokejisté porazili Norsko a jsou v semifinále mistrovství světa

Čeští parahokejisté na domácím mistrovství světa postoupili do boje o medaile. V zaplněné ostravské hale porazili Norsko 5:0, všechny branky nastříleli v poslední třetině. V semifinále budou hrát proti USA.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští parahokejisté porazili Norsko

Čeští parahokejisté porazili Norsko | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Tým trenéra Jiří Břízy na jubilejním 10. světovém šampionátu při své šesté účasti vyrovnal nejlepší umístění z let 2012 a 2013 a bude v závěru turnaje útočit na premiérovou medaili. Přitom po sestupu v roce 2015 v Buffalu na minulém šampionátu v Koreji chyběli.

Na mistrovství světa po operaci proleženin. Parahokejista Šafránek se v Ostravě loučí s reprezentací

Číst článek

Po nedělní rekordní návštěvě na parahokeji 8462 diváků dnes zavítalo na duel Norskem 7249 příznivců a na gól si museli počkat po dvou bezbrankových třetinách až do 35. minuty. Po střele Zdeňka Hábla z pravého kruhu dorazil puk do odkryté branky Miroslav Novotný.

Za pět minut zvýšil Michal Geier. Ve 42. minutě při hře Norů bez brankáře přidali další pojistky Pavel Kubeš a Zdeněk Hábl, výsledek ještě dovršil šest vteřin před koncem David Palát. Brankář Michal Vápenka udržel podruhé za sebou čisté konto.

"Jsem neskutečně šťastný, je to splněný sen," řekl Vápenka k postupu mezi nejlepší čtyři týmy MS v rozhovoru pro Českou televizi. "Já myslím, že furt sníme. Je tady díky organizátorům plný barák a fanouškům patří díky, že nás dotáhli k postupu. Šli jsme si za svým snem a za tím, co máme natrénováno."

Američané byli už sedmkrát za sebou na stupních vítězů a pětkrát v řadě ve finále, přičemž v letech 2009, 2012 a 2015 slavili zlato. V Ostravě ve výkonnostně silnější základní skupině kralovali bez ztráty bodu a Kanaďany porazili 3:1. Vápenka zatím na semifinálový souboj s USA nemyslel. "Vůbec jsem si to zatím neuvědomoval, holt to odnesou teď Američani," dodal Vápenka.

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:

Čtvrtfinále:

ČR - Norsko 5:0 (0:0, 0:0, 5:0)

Branky: 35. Novotný, 40. Geier, 42. Kubeš, 42. Kvoch, 45. Palát.

Korea - Itálie 6:3 (2:0, 2:2, 2:1).

O 7. místo:

Japonsko - Švédsko 3:4 v prodl. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:1).

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme