Zastupitelé Pardubic odmítli prodej hokejového klubu. Prozatím zůstává majoritním vlastníkem město

Pardubice si zatím ponechají svůj majoritní podíl akcií v hokejovém klubu HC Dynamo Pardubice. Zastupitelé neschválili podmínky prodeje, jednou z hlavních byla minimální prodejní cena 12,8 milionu korun. Nový většinový vlastník také měl do klubu vložit značné částky.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Dynama Pardubic

Hokejisté Dynama Pardubic | Foto: Jan Jedlička | Zdroj: HC Dynamo Pardubice

„Pokud to nezkusíme, nedáme příležitost, aby se zájemci přihlásili a předložili své nabídky. Následně bychom o nich diskutovali a vytvářeli podmínky stabilizace v druhém kroku, které by se promítly do akcionářské smlouvy,“ apeloval na zastupitele primátor Martin Charvát (ANO).

Pardubice připravují podmínky pro prodej akcií hokejového klubu

Číst článek

Ten jako předkladatel zprávy navrhoval, aby město nabídlo k prodeji 53 procent akcií, zůstalo by mu ještě 20 procent. Nový majitel měl také postupně navýšit základní kapitál o osm až 16 milionů korun a zavázat se k tomu, že v příští sezoně přinese klubu na platbách za reklamu pět milionů a v dalších čtyřech letech po deseti milionech korun.

HC Dynamo Pardubice tíží kumulovaná ztráta zhruba 40 milionů korun a splňuje podmínky pro vyhlášení insolvenčního řízení. Většinu peněz klub dluží městu. Podle člena představenstva HC Dynamo Pardubice Ondřeje Šebka klub skončí aktuální sezonu zhruba s nulovou bilancí.

Začíná čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. Kometu čeká souboj s Vítkovicemi, Pardubice vyzvou Třinec

Číst článek

Zastupitelé ve čtvrtek naopak schválili podmínky dlouhodobé stabilizace hokejového klubu. Spočívají v odkladu a prodloužení termínu splátek půjček nebo prodloužení reklamní smlouvy s městem do roku 2023. Pardubice také slíbily poskytovat ročně dotaci na činnost hokejové mládeže více než 15 milionů korun a hledat další možnosti finanční podpory klubu.

Město v klubu získalo loni v lednu majoritu, když odkoupilo od tehdejšího většinového vlastníka Romana Šmidberského za 9,36 milionu korun 38,8 procenta akcií. Celkem nyní drží 73,6 procenta. Dalšími akcionáři jsou bývalý hokejista a radní Pardubic Dušan Salfický, stále aktivní hráč Petr Čáslava a Jaroslav Šuda.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme