Pardubice zvládly domácí dohrávku s Vítkovicemi a dotáhly se na špici extraligové tabulky

Hokejisté Pardubic porazili v dohrávaném zápase 5. kola extraligy Vítkovice 6:0 a posunuli se na druhé místo tabulky. Dynamo má stejně jako vedoucí Mladá Boleslav 27 bodů, ale horší skóre. Vítkovice, které hrály osmé z devíti odehraných utkáních na kluzištích soupeřů, jsou třinácté. Východočeši vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, dvěma góly se na tom podílel Filip Koffer. Premiérové čisté konto v sezoně udržel Milan Klouček.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Roberts Bukarts z Vítkovic a Robert Kousal z Pardubic

Zleva Roberts Bukarts z Vítkovic a Robert Kousal z Pardubic | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Již po 30 sekundách hry mohl otevřít skóre domácí Musil, neuspěl však stejně jako následně Blümel a Anděl. Brankář Stezka v úvodu Vítkovice několikrát podržel.

Bude Čína na olympiádě? ‚Nikam se neposunuli, byla by to dehonestace hokeje,‘ míní Lener

Číst článek

Hosté se v útočném pásmu usadili až při Robertsonově vyloučení, Bukarts ale střílel nepřesně nebo našel jen připraveného Kloučka v brance Dynama. Domácí oslabení přežili a kanadský bek se po návratu na led zapojil do akce, na jejímž konci Říčka prostřelil Stezku a připsal si devátý gól v sezoně.

Vyrovnat mohl Hruška, Klouček byl ale připraven. V 15. minutě netrefil odkrytou branku Kalus a Východočeši z protiútoku udeřili zásluhou Kousala podruhé.

Následně zápas na dlouhou dobu opanovali brankáři. Více práce měl Stezka, velké šance však stejně jako Klouček řešit nemusel. Domácí mohli své vedení zvýšit v přesilových hrách, paradoxně se ale prosadili až v oslabení.

Na konci druhé třetiny zastavil Koffera v nájezdu jen za cenu faulu Polák a útočník Pardubic dostal výhodu trestného střílení, které následně jistě proměnil. Bývalý juniorský reprezentant si tak připsal premiérový gól v extralize.

Po dvou třetinách tak bylo jasné, že Východočeši čtvrté domácí utkání v řadě zvládnou. V 50. minutě navíc jejich vedení zvýšil pohotovou dorážkou Roman a o 48 sekund později našel mezeru mezi Stezkovými betony Blümel. Jedinou neznámou tak bylo, zda Klouček udrží téměř po čtyřech letech čisté konto v extralize, což se mu nakonec podařilo.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 10. Říčka (Košťálek, Robertson), 15. R. Kousal (A. Musil, Camara), 39. Koffer z trestného střílení, 50. O. Roman (Říčka, Cienciala), 51. Blümel (Paulovič), 57. Koffer (Hrádek, Blümel). Rozhodčí: Hodek, Veselý - Axman, Kajínek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 7123.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme