Pastrňák byl v kontaktu s nakaženou osobou a je v karanténě, test na koronavirus měl negativní

Hokejový útočník David Pastrňák chybí v přípravě Bostonu na dohrávku NHL kvůli karanténě, protože byl v kontaktu s osobou nakaženou koronavirem. Nejlepší střelec základní části zámořské ligy nemoc covid-19 nemá, jeho test byl negativní. Serveru The Athletic to řekl hráčův agent J.P. Barry.

Tento článek je více než rok starý.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák.

David Pastrňák. | Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák od pondělního zahájení přípravného kempu Bostonu odtrénoval pouze jediný den. Úvodní dva tréninky vynechal kvůli karanténě povinné pro hráče po návratu z Evropy.

Přes Edmonton se přehnala prudká bouře, stadion pro dohrávku hokejové NHL zaplavila voda

Číst článek

Ve středu byl už se spoluhráči na ledě, ale od té doby v přípravě zase chyběl stejně jako další český útočník Ondřej Kaše, jehož důvod absence oficiálně není znám. Klub v případě obou českých hokejistů pouze informoval, že jsou „zdravotně nezpůsobilí ke hře“.

Jak dlouho bude muset Pastrňák v karanténě zůstat, Barry neoznámil. Boston coby nejlepší tým základní části čeká od 2. srpna turnaj o nasazení v 1. kole play-off. V Torontu, jež bude základnou pro mužstva Východní konference, se Bruins utkají s Washingtonem, Tampou Bay a Philadelphií.

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák před březnovým přerušením a následným ukončením základní části NHL nastřílel v 70 zápasech 48 branek a společně s ruským kanonýrem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem se podělil o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Stejně starý Kaše přišel do Bostonu v únoru z Anaheimu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme