Pastrňák dvěma asistencemi pomohl Bostonu k vítězství nad Torontem, za poražené se trefil Plekanec

Hokejový útočník David Pastrňák přihrál v utkání prvního kola play-off NHL na dvě branky Bostonu, který vyhrál v Torontu 3:1 a stejným poměrem vede i v sérii. Jediný gól poražených vstřelil Tomáš Plekanec, který skóroval v novém působišti poprvé od únorové výměny z Montrealu. Washington uspěl v Columbusu i podruhé a vítězstvím 4:1 vyrovnal stav série na 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto, Columbus Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák slaví gól spoluhráče Brada Marchanda.

David Pastrňák slaví gól spoluhráče Brada Marchanda. | Foto: Frank Gunn | Zdroj: AP

Elitní lajna Bostonu s Pastrňákem na křídle vyšla v minulém utkání bodově naprázdno, tentokrát už po 28 sekundách hry asistoval český útočník u první branky zápasu. Domácí srovnali krok ještě v úvodní třetině díky přesné střele Plekance z mezikruží.

Hosté rozhodli na přelomu druhé a třetí části trefami z přečíslení dva na jednoho. Vítězný gól připravil Pastrňák, který na vlastní obranné modré čáře získal puk, zavezl ho po pravé straně do útočného pásma a ideálně přihrál Bradu Marchandovi. Ten zakončoval do prázdné branky a poté jen uznale pokyvoval hlavou směrem k havířovskému rodákovi.

Třetí gól padl podobně. David Krejčí zblokoval ve vlastní třetině puk, podnikl rychlý protiútok a žabičkou přes obránce Romana Poláka nabil skórujícímu Jakeu DeBruskovi.

Vegas nepřestává udivovat NHL a chystá se na souboj dvou neporažených týmů

Číst článek

Pastrňák, který s jedenácti body (4+7) vede produktivitu play-off, byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu a Plekanec třetí. Hlavním hrdinou se stal brankář Bostonu Tuukka Rask, který kryl 31 střel.

Poprvé se v sérii mezi Columbusem a Washingtonem neprodlužovalo. Hosté v prvních dvou zápasech promarnili dvougólový náskok a prohráli, minule přišli o vedení 1:0 a 2:1, ale trefou z 89. minuty je vrátil do série Lars Eller. Tentokrát ale Capitals kontrolovali zápas. Opět vstřelili první gól, když Tom Wilson otevřel v sedmé minutě skóre, a T. J. Oshie s Alexandrem Ovečkinem zvýšili na 3:0. Domácí ve třetí třetině snížili, ale Jevgenij Kuzněcov zpečetil výhru do prázdné branky.

1. kolo play-off NHL:

Východní konference - 4. zápasy:

Toronto - Boston 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky: 8. Plekanec - 1. Krug (Pastrňák), 37. Marchand (Pastrňák), 45. DeBrusk (Krejčí). Střely na branku: 32:21. Diváci: 19 689. Hvězdy zápasu: 1. T. Rask, 2. Pastrňák (oba Boston), 3. Plekanec (Toronto). Stav série: 1:3.

Columbus - Washington 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky: 47. Jenner - 7. Wilson, 30. Oshie, 43. Ovečkin, 58. Kuzněcov. Střely na branku: 24:33. Diváci: 19 395. Hvězdy zápasu: 1. Kuzněcov, 2. Ovečkin, 3. Wilson (všichni Washington). Stav série: 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme