Pastrňák se Zachou v NHL skórovali. Útočník Bostonu i asistoval stejně jako Voráček, Hronek a Zbořil

David Pastrňák dvěma body za gól a asistenci pomohl Bostonu k výhře nad Buffalem 5:1. V nočním programu NHL se střelecky prosadil také Pavel Zacha, jehož New Jersey podlehlo Minnesotě 2:3 po samostatných nájezdech. Jednou nahrávkou pomohli k výhrám svých týmů Jakub Voráček, Filip Hronek a Jakub Zbořil.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Buffala Dustin Tokarski a český útočník Bostonu David Pastrňák v zápase NHL

Brankář Buffala Dustin Tokarski a český útočník Bostonu David Pastrňák v zápase NHL | Foto: Timothy T. Ludwig-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

První bod zapsal Pastrňák ve 14. minutě, kdy zakončoval ve skrumáži před brankovištěm a jeho střelu dorazil za záda brankáře Aarona Della kapitán Bruins Patrice Bergeron.

Svůj šestý gól v sezoně vstřelil havířovský rodák v 17. minutě utkání, kdy tvrdou ranou z levého kruhu trefil prostor na přední tyči Dellovi branky.

Na čtvrté brance Bruins se v závěru první třetiny podílel český obránce Jakub Zbořil. Střelu čtyřiadvacetiletého beka vyrazil Dell pouze k hokejce Mikea Reillyho, jenž zvýšil již na 4:1 pro Bruins. Finální podobu výsledku dal v 56. minutě Taylor Hall.

New Jersey po dvou třetinách prohrávalo s Minnesotou 0:2, zdařilá třetí část ale Devils pomohla alespoň k bodu. Kontaktní gól vstřelil v 44. minutě Zacha, jenž využil přihrávky Nica Hischiera zpoza branky a svou osmou trefou v sezoně snížil na 1:2. Brněnský rodák se s Tomášem Hertlem ze San Jose dělí o pozici nejlepšího českého střelce v soutěži.

Srovnání Devils vystřelil minutu a sedm sekund před koncem základní hrací doby Jegor Šarangovič, jenž poslal zápas do prodloužení. V nastavení branka nepadla a jediným úspěšným střelcem v závěrečných nájezdech byl Kevin Fiala, který zařídil Wild bod navíc.

NHL

Colorado - Anaheim 5:2, Nashville - Vegas 2:5, Columbus - Winnipeg 3:0, Detroit - St. Louis 4:2, Florida - Philadelphia 2:1 po prodl., New Jersey - Minnesota 2:3 po sam. nájezdech, NY Islanders - NY Rangers 1:4, Pittsburgh - Vancouver 4:1, Washington - Montreal 6:3, Buffalo - Boston 1:5, Los Angeles - Toronto 2:6, Seattle - Carolina 2:1, Arizona - Edmonton 3:5, San Jose - Ottawa 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme