Zacha řádil proti Buffalu, český útočník vstřelil rozhodující gól a přidal dvě asistence

Útočník Pavel Zacha pomohl hokejistům New Jersey třemi body k vítězství v Buffalu 4:3 v prodloužení a prosadil se v osmém duelu NHL v řadě. Brněnský rodák, jehož gól v 62. minutě zápas ukončil, je s 12 body čtvrtým nejproduktivnějším Čechem v soutěži. Bod za asistenci si připsali také Filip Zadina, Jakub Zbořil a Radek Faksa. David Rittich vydržel v brance Calgary pouze do 32. minuty, kdy za stavu 4:1 pro Ottawu střídal.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha (vlevo) slaví gól proti Pittsburghu (archivní foto)

Pavel Zacha (vlevo) | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

New Jersey uspělo v duelu nejhorších celků Východní divize a ukončilo třízápasové čekání na výhru. Hlavní podíl na vítězství Devils měl Zacha, který si v základní hrací době připsal dvě asistence a v prodloužení rozhodl o druhém bodu pro hosty.

Hertl neprošel testem na koronavirus, utkání San Jose proti Vegas se hrát nebude

Číst článek

První nahrávku zaznamenal Zacha u vyrovnávací branky na 1:1 v 25. minutě, kdy našel rozjetého Jespera Bratta.

Podruhé se Zacha zapsal do statistik 13 minut před koncem třetí části. Třiadvacetiletý český útočník udržel puk v útočném pásmu, ustál několik soubojů a před brankou našel Nica Hischiera, který poslal Devils do vedení.

Buffalo však v 56. minutě z přesilovky vyrovnalo. Rozhodující branku vstřelil Zacha v čase 61:17, když využil povedeného tandemu s Brattem a střelou na vyrážečku překonal brankáře Cartera Huttona.

Gól Pavla Zachy:

Gólman Rittich v Ottawě nenavázal na povedená vystoupení proti Torontu a už v 32. minutě přenechal své místo mezi tyčemi debutantovi Arťomu Zagidullinovi. Hráči Flames podlehli nejhoršímu týmu Severní divize vysoko 1:6.

Výsledky NHL:
NY Islanders - Boston 7:2, Washington - Pittsburgh 5:2, Tampa Bay - Carolina 3:1, Florida - Dallas 3:2, Buffalo - New Jersey 3:4 v prodl., Ottawa - Calgary 6:1, Detroit - Nashville 5:2, Winnipeg - Montreal 6:3, Columbus - Chicago 0:2, zápas Vancouver - Edmonton se ještě hraje. Utkání San Jose - Vegas bylo odloženo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme