Zacha pomohl asistencí k výhře nad Buffalem, sám pak úplně prázdnou branku minul

Hokejový útočník Pavel Zacha se podílel v nedělním utkání NHL jednou přihrávkou na výhře New Jersey 5:3 v Buffalu. Český útočník nasbíral v posledních pěti zápasech všechny své body v této sezoně (2+2). Filip Hronek asistoval u jedné branky Detroitu, který doma podlehl Floridě 2:3. Connor McDavid si připsal při výhře Edmontonu 8:5 nad Ottawou pět bodů (1+4) a Leon Draisaitl asistoval u šesti branek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha (vlevo) slaví gól proti Pittsburghu (archivní foto)

Pavel Zacha (vlevo) | Foto: Ed Mulholland-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zacha se mohl zapsat i mezi střelce. Za stavu 2:0 ale ve 33. minutě minul zcela prázdnou branku a ve frustraci poté rozmlátil hokejku.

Zacha minul prázdnou branku, odnesla to hokejka:

Buffalo v dalším průběhu vyrovnalo na 2:2 a 3:3. Zápas rozhodl v 51. minutě svou druhou trefou v zápase Michael McLeod. V posledních sekundách Zacha posunul puk Milesi Woodovi, který střelou přes celé hřiště zpečetil gólem do prázdné branky výhru New Jersey.

Detroit se ujal brzy vedení, ale Florida ve druhé třetině otočila a ve 49. minutě odskočila na 3:1. Hronek, který byl s 24 minutami nejvytíženějším hráčem týmu, poté asistoval při závěrečném tlaku u kontaktního gólu.

Český obránce poslal puk na hranici brankoviště Bobbymu Ryanovi, po jehož nezištné přihrávce do strany skóroval Anthony Mantha. V sestavě poražených opět scházel Filip Zadina kvůli protokolu covid-19.

Divoká přestřelka se v Edmontonu strhla už v úvodní třetině, po které domácí vedli 5:3. Oilers své vedení zvýšili po přestávce až na 8:3. Ottawa v poslední třetině alespoň zkorigovala skóre.

McDavid vede produktivitu soutěže s bilancí 8 gólů a 14 přihrávek o bod před Draisaitlem (6+15). Jejich nejbližší pronásledovatelé Nathan MacKinnon a Mitchell Marner ztrácejí na německého útočníka sedm bodů.

Výsledky NHL:
Chicago - Columbus 3:1, Minnesota - Colorado 4:3 v prodl., Edmonton - Ottawa 8:5, Anaheim - St. Louis 1:4, Philadelphia - NY Islanders 4:3 v prodl., Carolina - Dallas 4:3 po sam. nájezdech, Detroit - Florida 2:3, Buffalo - New Jersey 3:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme