Pešán o výkonech na Karjala Cupu: Neznačí to nic dobrého. Hráči z Česka nestačí juniorům Ruska

Nejen že nevyšel plán vyhrát turnaj, česká hokejová reprezentace nezískala na Karjala Cupu ani bod a v Helsinkách skončila poslední. Všechna utkání turnaje měla z českého pohledu minimálně jednu společnou věc – nezvládnutou první třetinu. Na závěr Češi podlehli 2:5 Rusům, jejich nejstaršímu hráči bylo 25 let. I o tom mluvil trenér Filip Pešán.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Pešán

Filip Pešán | Zdroj: Reuters

„Sem tam mi to přišlo, jako kdybychom byli junioři my a oni byli dospělý tým. Mají vyspělé, velmi dobře fyzicky připravené hráče zvyklé hrát nejvyšší ruskou soutěž a dnes jsme jim nestačili. Myslím, že nás Rusové předčili nejen v dovednosti, ale i v rychlosti a síle. Prohráli jsme drtivou většinu osobních soubojů,“ říkal po posledním českém zápasu turnaje trenér Filip Pešán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak hodnotí trenér českého národního týmu Pešán výkon hokejistů na Karjale, si poslechněte v reportáži Františka Kuny

Češi v konfrontaci se Švédy, Finy a Rusy neuspěli, na turnaji ani jednou nevedli. I když samozřejmě na olympijské hry do Číny poletí zejména hráči z NHL, na Karjala Cupu byla šance se ukázat.

Kromě nepovedených úvodních třetin, ve kterých Češi dohromady dostali sedm gólů a žádný nedali, sáhli trenéři dvakrát ze tří duelů ke střídání gólmanů. Jen Petr Kváča na úvod ve Švédsku vydržel v brance celých 60 minut.

„Měli bychom se zamyslet, protože jsme tam nechali gólmany úplně vykoupat,“ mluvil o tom útočník David Kaše.

Hokejisté nestačili ani na omlazenou sbornou a na Karjale skončili bez bodu poslední

Číst článek

„Málo jsme stříleli, neměli jsme úplně takový tlak do brány, odkud góly padají,“ navazuje na Kašeho reprezentační kapitán Michal Řepík.

První turnaj je u konce s nepříjemným zjištěním pro český národní tým. „Neznačí to samozřejmě nic dobrého. Tým jsme skládali s tím, že byl plný hráčů, kteří by měli do budoucna být tvářemi národního týmu. Většina z nich hraje českou nejvyšší soutěž. Jak je vidět, tak i špičkoví hráči z české nejvyšší soutěže nestačí juniorům Ruska, kteří hrají nejvyšší ruskou soutěž,“ říká trenér Filip Pešán.

S realizačním týmem bude dávat dohromady další nominaci na ruský Channel One Cup, který se bude hrát tradičně před Vánocemi. Bude to poslední možnost, jak vyzkoušet případné posily z evropských lig pro únorový olympijský turnaj v čínském Pekingu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme