Mrázek míří z Caroliny do Toronta, podepsal smlouvu na tři roky. Do kanadského týmu se stěhuje i Kämpf

Český hokejový brankář Petr Mrázek se jako nechráněný volný hráč dohodl v NHL na tříleté smlouvě s Torontem. Kontrakt mu zajišťuje celkový příjem 11,4 milionu dolarů. Maple Leafs angažovali i útočníka Davida Kämpfa, který hrál dosud za Chicago. V kanadském klubu šestadvacetiletý forvard podepsal dvouletou smlouvu na tři miliony dolarů.

Toronto (Aktualizováno: 21:59 28. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný zásah českého brankáře Petra Mrázka ve službách Caroliny Hurricanes v zápase proti New Yorku Islanders

Mrázek bude od příští sezony nastupovat v dresu Toronto Maple Leafs | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý Mrázek si v Torontu finančně o něco polepší. Dvouletá smlouva ze začátku července 2019, kterou s Hurricanes uzavřel, zněla na 6,25 milionu dolarů. O pozici v brankovišti by se měl podělit se stejně starým Jackem Campbellem.

Z týmu Maple Leafs odešel Frederik Andersen, který zamířil do Caroliny, kde Mrázek odchytal poslední tři sezony. V novém působišti uzavřel dánský brankář dvouletý kontrakt na celkem devět milionů dolarů.

Krejčí, Mrázek, Rittich či Frolík. Na volném trhu hráčů v NHL bude hned osm českých hokejistů

Číst článek

„Potřebujeme nějakého soutěživého partnera pro Jacka Campbella a nechat je oba bojovat o místo v brance. Jack má za sebou skvělou sezonu a hodně mu věříme. Těšíme se ale také, že bude i v příští sezoně pokračovat ve stejném duchu a dělat další kroky dopředu,“ uvedl minulý týden generální manažer jednoho z nejslavnějších sportovních klubů světa Kyle Dubas.

V uplynulé sezoně v dresu Caroliny odchytal Mrázek vinou zranění jen 12 utkání v základní části s průměrem 2,06 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,3 a vychytal třikrát čisté konto. V play off měl ze dvou duelů průměr 3,9 a úspěšnost 87,3. V NHL působil také v Detroitu a Philadelphii.

Kämpf zatím v NHL hrál jen za Chicago, se kterým v roce 2017 podepsal první smlouvu. V průběhu čtyř sezon odehrál odchovanec Chomutova ve slavné soutěži 235 utkání, ve kterých vstřelil 17 branek a přidal 41 asistencí. V play off přidal gól v devíti utkáních. Předešlá smlouva mu ročně zajišťovala plat milion dolarů, v novém působišti si o polovinu polepší.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme