Petr Mrázek se stěhuje. Detroit vyměnil českého brankáře do Philadelphie

Český hokejový brankář Petr Mrázek mění poprvé v NHL působiště. Detroit Red Wings ho vyměnili do Philadelphie výměnou za volby v následujících dvou draftech. Flyers příchodem gólmana z Ostravy řeší krizi s gólmany.

Philadelphie/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek

Petr Mrázek mění v NHL působiště | Foto: Dennis Wierzbicki-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Těším se na novou životní výzvu. Chci poděkovat všem fanouškům a celému Detroitu, byli jste pro mě oporou. Držte mi teď palce, bude to potřeba,“ napsal Petr Mrázek na svém facebookovém profilu.

Petr Mrázek se ve Philadelphii stane spoluhráčem dalšího brankáře Michala Neuvirtha a dalších Čechů, útočníka Jakuba Voráčka a obránce Radka Gudase. Detroit za 26letého brankáře dostal od Flyers volbu ve 4. kole letošního draftu a třetím kole příštího.

Petr Mrázek zářil při výhře nad Nashvillem. K výhrám pomohli Kaše, Nosek i Zacha

Číst článek

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat Petra Mrázka. Je to brankář, který má v NHL zkušenosti. V situaci, v jaké jsme, potřebujeme prověřeného gólmana,“ řekl serveru nhl.com generální manažer Philadelphie Ron Hextall.

Philadelphia příchodem českého brankáře řeší problémy v brankovišti. Brian Elliot, který zastával pozici jedničky, se zranil a má být mimo hru ještě minimálně měsíc. Po posledním zápase nemohou Letci počítat ani s Michalem Neuvirthem.

Petr Mrázek má v Pensylvánii větší šanci, že si zachytá play-off. Philadelphia je v tabulce Východní konference NHL na šestém místě se 70 body, na nepostupovou pozici má šestibodový náskok. Detroit je v konferenci třináctý.

V letošní sezoně odchytal Petr Mrázek v brance Detroitu 17 zápasů, s 91procentní úspěšností zákroků. Nejvíc se juniorskému mistrovi světa z roku 2012 dařilo předloni, kdy chytal 54 zápasů a přetahoval se s Jimmy Howardem o pozici jedničky Red Wings. Celkově v organizaci odchytal 150 zápasů.

Jde o druhý přesun českého hráče během několika hodin, Chicago už vyměnilo obránce Michala Kempného do Washingtonu. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme