Petr Mrázek střídal v bráně Howarda. Detroit Red Wings i tak podlehli Torontu

Český brankář se představil při středečním zápase Detroitu proti Torontu, když střídal v 16. minutě detroitskou jedničku Jimmyho Howarda. Mrázek ale ani tak nezabránil prohře 3:6 od Maple Leafs, i když si připsal na 19 úspěšných zákroků. V dalším utkání porazilo St. Louis zásluhou hattricku Jadena Schawartze Chicago 5:2. Nikdo z Čechů se bodově neprosadil.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Petr Mrázek při utkání Detroitu proti Torontu

Brankář Petr Mrázek při utkání Detroitu proti Torontu | Zdroj: Reuters

Detroitský gólman Jimmy Howard propustil za svá záda tři střely ze čtyř a přenechal své místo Mrázkovi a ostravský rodák nedosáhl hned na první pokus Connora Browna z vrcholu levého kruhu pro vhazování. Red Wings v prostřední části dvěma zásahy utkání zdramatizovali a snížili na 3:4.

Uklidnění na hokejky Maple Leafs přinesl v přesilové hře Morgan Rielly, který střelou od modré čáry překonal Mrázka, jemuž před brankou bránil ve výhledu James van Riemsdyk. V 57. minutě dovršil výsledek při power play Detroitu do prázdné branky William Nylander.

Toronto navázalo na zápasy proti Winnipegu (7:2) a New Yorku Rangers (8:5) a potřetí v ročníku nastřílelo v jednom zápase minimálně šest branek.

Páté vítězství v sedmém duelu v sezoně posunulo St. Louis na první příčku Centrální divize právě před středečního soupeře Chicago. V duelu se představila čtveřice českých hráčů.

Z vítězství se radovali útočníci Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin, v dresu Blackhawks nechyběli obránci Michal Kempný a Jan Rutta. Nikdo z nich nebodoval, Sobotka v závěru utkání nasbíral osm trestných minut.

Los Angeles pokračuje v nejlepším startu ve své historii. O pět branek do sítě Montrealu se postarali pouze dva střelci. Švédský útočník Adrian Kempe dal první hattrick v NHL za necelých jedenáct minut ve třetí třetině, o zbylé dvě trefy obstaral Mike Cammalleri, který k nim přidal dvě asistence.

Výsledky zápasů NHL

Toronto - Detroit 6:3, St. Louis - Chicago 5:2, Los Angeles - Montreal 5:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme