Pro mě to byla záchrana, popisuje návrat k hokeji po rodinné tragédii kapitán Třince Vrána

Hokejista Petr Vrána s odstupem času poprvé promluvil o rodinné tragédii. Krátce před začátkem nejdůležitější části sezony – tedy play-off – přišel třinecký kapitán o manželku. Na přehradě Slezská Harta se pod ní prolomil led a Kanaďanka Lindsey utonula. Přesto se do týmu po pohřbu vrátil a pomohl Třinci k zisku mistrovského titulu.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký kapitán Petr Vrána

Třinecký kapitán Petr Vrána | Zdroj: Reuters

Kapitán třineckých hokejistů Petr Vrána prožíval v posledních letech nejhezčí období sportovního života. Před dvěma roky získal v extralize první zlatou medaili v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se s rodinnou tragédií vypořádal kapitán hokejovéhop Třince Petr Vrána

Usadil se s kanadskou manželkou a synem poblíž rodného Šternberku. A před letošní sezonou se stal i kapitánem Ocelářů Třinec. V březnu ovšem přišla krutá rána, o manželčině smrti teď promluvil po zisku dalšího mistrovského titulu.

„Na rovinu, pro mě to byl takový útěk. Možná to zní blbě, ale pro mě to byla záchrana v tom, že jsem nemusel sedět doma, nemusel jsem se soustředit na to, že jsem tam sám, mám tam malýho. Mohl jsem přijít do šatny, vypnul jsem, s klukama jsme se bavili o hloupostech, zasmál jsem se,“ přiznal Petr Vrána, že měl poměrně brzy jasno, že hokej mu pomůže. Ty nejvypjatější hokejové boje pro něj byly terapií.

„Po dlouhé době mi hokej pomohl a vrátil mi to. Člověk většinou řeší stres z hokeje a pro mě to bylo naopak, vrátil jsem se a neřešil nic a jen jsem dělal, co dělám rád,“ říká šestatřicetiletý hokejista.

Spoluhráč i mimo led

V prvních dnech mu nejvíce pomohl spoluhráč Tomáš Kundrátek s manželkou, kteří zůstali u něho doma a starali se o chod domácnosti i rozptýlení.

„Zůstal se mnou doma s jeho ženou, strašně mi pomohli s malým. Pro mě to bylo neskutečné a nikdy na to nezapomenu,“ ocenil Vrána pomoc nejbližšího kamaráda.

I za pomoci spoluhráče Vrána zjistil, že návrat k hokeji pomůže jemu osobně a nakonec i třineckému týmu s vysokými ambicemi.

Varaďa ovládl s Třincem extraligu na ledě i z lavičky. ‚Trenérské tituly jsou hrozně těžké,‘ říká

Číst článek

„Mně pomohla hrozně rodina. Kdyby nepřijeli rodiče od ženy, tak bych se asi k hokeji nevrátil. Samozřejmě by táta pomohl, ale nebylo by to stejné. Přijela tchýně, malej má k ní vztah, je to ženská a babička a mě to pomohlo hodně. Pro mě to byl tak trochu útěk z reality,“ popisoval své nejsložitější životní období kapitán Třince.

A právě nejbližší rodina a příjezd rodičů manželky z Kanady teprve definitivně ujistily Vránu, že se může vrátit k hokeji.

„První dva týdny jsem si nebyl jistej, jestli se mi bude chtít nebo jestli to bude dávat smysl. Po nějaké době jsem viděl, že to doma funguje, tchýně s tchánem, můj táta a máma, sestra, všichni mě podporovali, tak jsem si řekl, proč ne.“ dodal Vrána.

Sport a spoluhráči Petru Vránovi pomohli překonat nejtěžší období v životě. A těžkou chvíli zvládl obdivuhodně.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme