Philadelphia získala z Edmontonu Talbota, který se může stát již jejím osmým brankářem v sezoně

Kanadský hokejový brankář Cam Talbot se v NHL stěhuje z Edmontonu do Philadelphie výměnou za amerického gólmana Anthonyho Stolarze. Jednatřicetiletý mistr světa z roku 2016 se může stát už osmým gólmanem, jenž v této sezoně nastoupí za Philadelphii, která tak vytvoří rekord NHL.

Philadelphia Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cam Talbot ještě v dresu Edmontonu

Cam Talbot ještě v dresu Edmontonu | Zdroj: Reuters

Flyers mají dlouhodobě na marodce Briana Elliotta a vinou zranění odchytal v této sezoně jen sedm utkání český gólman Michal Neuvirth. V současné době drží tým dvacetiletý Carter Hart a vedle Stolarze chytali také Alex Lyon, Calvin Picard, který odešel na konci listopadu do Arizony, a Mike McKenna, jenž přišel na začátku ledna z Vancouveru.

Jaromír Jágr slaví 47. narozeniny. Stále trénuje s Kladnem, ale návrat na led odkládá

Číst článek

McKennovým startem v zápasu na ledě Washingtonu 8. ledna Flyers vyrovnali dosavadní maximum sedmi využitých gólmanů v ročníku. K tomu byly dosud okolnostmi donuceny jen Québec v sezoně 1989/90, St. Louis v ročníku 2002/03 a Los Angeles v sezoně 2007/08.

Jednatřicetiletému Talbotovi po této sezoně skončí tříletý kontrakt na 12,5 milionu dolarů a může se stát 1. července nechráněným volným hráčem. V této sezoně v 31 zápasech vychytal 10 výher, má průměr 3,36 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 89,3 procenta.

V Edmontonu byl minulé tři sezony jedničkou, ale do této role se od listopadového příchodu kouče Kena Hitchcocka místo Todda McLellana posunul Fin Mikko Koskinen, který přišel loni v létě z Petrohradu z KHL.

Hartův mentor

Carter Hart, který od poloviny prosince odchytal 18 z 26 duelů Philadelphie, s Talbotem trénoval přes léto v Edmontonu. Pochází totiž z nedalekého Sherwood Parku. „Je to skvělý mentor, výborný brankář a skvělý kluk. Volal jsem mu i před svým prvním zápasem v NHL a ptal se ho, co mám čekat,“ řekl Hart deníku Courier Post.

Stolarz v této sezoně odchytal za Philadelphii 12 utkání a pomohl ke čtyřem výhrám. Má průměr 3,33 gólu na utkání a úspěšnost 90,2 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme