Voráčkova asistence prohře s Buffalem nezabránila, Hertl připravil dva góly a San Jose zvítězilo

Útočník Tomáš Hertl se v NHL podílel přihrávkami na dvou gólech hokejistů San Jose, kteří zvítězili 4:2 nad Minnesotou. Jakub Voráček asistoval u jediné branky Philadelphie při prohře 1:6 v Buffalu a potvrdil pozici nejlepšího českého nahrávače v soutěži. Hráči Sabres ukončili rekordní sérii 18 porážek.

New York (Aktualizováno: 8:24 1. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Voráček se v 23. minutě podílel na kontaktní trefě obránce Ivana Provorova na 1:2. Český reprezentant vybojoval puk u pravého mantinelu pro Seana Couturiera, který zpoza branky našel ruského beka.

Provorov otřel svou střelu o obránce Brandona Montoura a snížil na rozdíl jednoho gólu.

Boston udolal po nájezdech New Jersey, Krejčí zazářil třemi asistencemi. Chytil překonal Vaněčka

Číst článek

Zbytek zápasu však patřil Buffalu. Hráči Sabres vstřelili další čtyři branky a došli si pro první výhru po více než měsíci. Dvěma góly ve třetí části pomohl Buffalu k hladké výhře obránce Montour.

V souboji San Jose s Minnesotou otevřel skóre v 25. minutě Rudolfs Balcers, který se prosadil po Hertlově asistenci.

Hertl pomohl k výhře

Odchovanec Slavie převzal na útočné modré pas od Brenta Burnse, zavezl kotouč do útočného pásma, kde si počkal na správnou chvíli pro přihrávku a přesnou žabkou našel rozjetého Balcerse.

Druhou gólovou nahrávku si český centr připsal v polovině třetí třetiny, kdy rozjel akci před vítěznou brankou Sharks. Na konci Hertlovy souhry s Erikem Karlssonem byl ruský bek Nikolaj Knyžov, který vstřelil svůj první gól v NHL a zvýšil na 3:1.

Mats Zuccarello 13 sekund před závěrečnou sirénou snížil na 2:3, ale v poslední sekundě pojistil výhru San Jose trefou do prázdné branky Evander Kane.

Sharks vyhráli podruhé za sebou a přiblížili se příčkám zaručujícím play off na rozdíl čtyř bodů. „Musíme pokračovat ve výkonech, které předvádíme. Dobře bráníme a dokážeme si vytvořit šance v útoku. Myslím, že v poslední době nehrajeme špatně,“ řekl kapitán Logan Couture.

Toronto zvítězilo ve Winnipegu 3:1 a bodovalo popáté v řadě. Základ k výhře položili Maple Leafs v první třetině, kterou po brankách Austona Matthewse a Zacha Hymana vyhráli 2:0. Matthews si 24. gólem v ročníku upevnil pozici nejlepšího střelce.

Colorado v divokém zápase porazilo Arizonu 9:3. Aktivita Avalanche v úvodu utkání vyústila v rychlé vedení 5:1, ke kterému pomohl třemi góly finský útočník Joonas Donskoi. Avalanche bodovali podvanácté v řadě.

Výsledky NHL: Buffalo - Philadelphia 6:1, Winnipeg - Toronto 1:3, Colorado - Arizona 9:3, San Jose - Minnesota 4:2, Vegas - Los Angeles 2:4. Utkání Vancouver - Calgary bylo odloženo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme