Pittsburgh vyrovnal konferenční finále, ve druhém zápase s Ottawou stačil jediný gól

Hokejisté Pittsburghu porazili v druhém utkání konferenčního finále play off NHL Ottawu 1:0 a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Rozhodující gól vstřelil sedm minut před koncem třetí třetiny Phil Kessel.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Phil Kessel ujíždí obráncům Ottawy, vstřelil jediný gól druhého zápasu.

Phil Kessel ujíždí obráncům Ottawy, vstřelil jediný gól druhého zápasu. | Zdroj: Reuters

Stejně jako úvodní duel, v němž Ottawa zvítězila 2:1 v prodloužení, i pondělní zápas patřil oběma gólmanům. Hostující Craig Anderson si připsal 28 zákroků, domácí Marc-Andre Fleury zneškodnil všech 23 střel Senators a podruhé během posledních tří utkání vychytal čisté konto.

Chvilkami se ale v brance nudil. Ve druhé třetině Penguins přestříleli soupeře 12:6 a ve třetí části pak nepustili Ottawu ke střele dlouhých 15 minut! Teprve v závěrečné pětiminutovce zasypali hosté Fleuryho sedmi ranami, vyrovnat ale nedokázali.

Vítězný gól se zrodil z nenápadné akce. Jevgenij Malkin zavezl podél levého mantinelu puk do útočného pásma a hned za modrou čárou jej přihrál na střed kluziště Kesselovi. Jeho první střelu zblokoval útočník Jean-Gabriel Pageau, Kessel se ale vzápětí znovu dostal ke kotouči a opakovanou střelou z mezikruží už překonal Andersona, jemuž puk proklouzl pod levým betonem.

Třetí utkání se hraje ve středu v Ottawě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme