Pittsburgh znovu porazil Nashville. Ve finále NHL vede už 2:0

Na domácí kluziště pojedou Predátoři z Nashvillu už s dvouzápasovou ztrátou ve finálové sérii NHL na pittsburghské Tučňáky. V utkání hraném v noci ze středy na čtvrtek totiž opět zvítězil Pittsburghem. K vítězstvím 4:1 pomohl Tučňákům nejlepší střelec v playoff Jake Guentzel dvěma zásahy.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Pittsburgh

Radost hokejistů Pittsburgh | Zdroj: Reuters

Ve 13. minutě po parádní akci dostal hosty do vedení Aberg. Švédský útočník si při průniku po levém křídle pohrál i s obráncem Ollim Määttäm a zamířil nad lapačku Matta Murrayho.

O minutu později měl ideální možnost zvýšit Calle Järnkrok, ale trefil jen masku ležícího gólmana Penguins.

Nashville se sice ubránil při trestu Romana Josiho, ale hned čtyři vteřiny po skončení přesilové hry Pittsburgh vyrovnal. Pokus Conora Shearyho z úhlu sice Rinne vyrazil.

U levé tyče ale dorážející Guentzel jej z dorážky překonal. Vrátit hostům vedení mohl na druhé straně z dorážky Filip Forsberg, jenže neuspěl.

Druhé dějství moc vyložených příležitostí nepřineslo a Predators v něm Pittsburgh přestříleli 14:7, přestože hráli dvakrát i v oslabení a sami v prostřední dvacetiminutovce přesilovku neměli.

Nerozhodné skóre se tak neměnilo po ráně Josiho, ani při trestech Austina Watsona a Codyho McLeoda. Penguins nepřinesly obrat Crosbyho střela ani Malkinova teč.

Po 10 vteřinách třetí třetiny se už domácí radovali. Ránu Bryana Rusta vyrazil Rinne před Guentzela, který zamířil do prázdné branky a s 12 trefami si upevnil pozici nejlepšího střelce play off.

Ve 44. minutě udeřil Pittsburgh znovu. Po akci Phila Kessela si teč Scotta Wilsona srazil do vlastní branky Vernon Fiddler.

Hned po 15 vteřinách už vedl úřadující šampion o tři branky. Nejproduktivnější hráč play off Malkin vyřešil přečíslení po rychlém brejku individuálně a přesnou střelou z levého kruhu do protějšího horního rohu vyhnal Rinneho z branky.

Náhradníka Juuseho Sarose sice překonal ve 47. minutě Patric Hörnqvist, jenže kouč Predators Peter Laviolette si vyžádal revizi situace u videa, která potvrdila ofsajd. Pittsburgh si ale výhru bez potíží pohlídal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme