Začíná semifinále play-off extraligy. Favority jsou Sparta a Třinec, utkají se s Libercem a Boleslaví

Dvě série, dva favoriti. V sobotu večer začne v Praze a Třinci semifinále extraligy. Hokejisté Sparty jdou do semifinále proti Liberci jako favorit, stejně jako v druhé sérii Třinec proti Mladé Boleslavi.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střet libereckého brankáře Petra Kváči a sparťanského Roberta Říčky

Střet libereckého brankáře Petra Kváči a sparťanského Roberta Říčky | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

V motivačním videu z šatny hokejové Sparty je vidět, jak jeden z hráčů po každém vítězném zápase play-off odlepí část skládanky, která zakrývá obrázek mistrovského poháru. K titulu je k tomu potřeba odstranit ještě osm dílků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná semifinále play-off hokejové extraligy. O Masarykův pohár se utkají Sparta s Libercem a Třinec s Mladou Boleslaví

Sparta vyhrála extraligu naposledy v roce 2007, Liberec pět let nazpátek po vítězné sérii právě nad Spartou. Třeba kapitán Pražanů Michal Řepík tehdy slavil v hostující šatně v dresu Liberce.

Letos je ale v roli favorita v semifinále Sparta. Stejně jako v druhé sérii Třinec. Oceláři ale mají možná nečekanou bilanci se svým soupeřem pro boj o finále.

S Mladou Boleslaví prohráli všechny čtyři zápasy v základní části, přičemž netradičně tři hráli na ledě soupeře, kdy se vzdali domácího prostředí, kvůli cestování po republice poté, co byl jeden zápas odložený po tragické události.

Jágr, nebo Moravec? V semifinále první ligy se potkají vítězové z Nagana, oba chtějí do extraligy

Číst článek

„Samozřejmě to vnímám. Cítím, že v zápasech, které jsme nezvládli, tak jsme nehráli špatně, ale vždycky jsme prohráli o branku. Vnímám to tak, že to budou v celé sérii vyrovnané zápasy,“ říká trenér Třince Václav Varaďa.

Oceláři rozehrají semifinále extraligy proti Mladé Boleslavi v 15 hodin, Sparta s Libercem pak o dvě hodiny později.

Na Radiožurnálu uslyšíte z obou zápasů reportážní vstupy.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme