Jágr debatoval déle, než hrál. Kladno i podruhé uspělo v Budějovicích

V semifinále WSM ligy vyhráli hokejisté Karlových Varů a Slavie i druhé zápase. Energie porazila Pražany jasně 4:0, Středočeši uspěli až v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice, Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr na střídačce Kladna

Jaromír Jágr na střídačce Kladna | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Jaromír Jágr dodržel i ve druhém semifinále WSM ligy svůj rituál a na ledě strávil pouze pět sekund. Ale sotva zmizel z ledu, budějovická hala vybuchla nadšením. Už po 18 sekundách kladenský brankář Cikánek pouze vyrazil Nedorostovo nahození a úspěšně dorážel Miloslav Čermák.

Jaromír Jágr bude stále nastupovat jen na úvodní střídaní, zraněné koleno se neléčí tak rychle

Číst článek

Motor byl výrazně aktivnější, ale v závěru první třetiny ho srazila série oslabení, kterou na poslední chvíli využil Daniel Kružík a vyrovnal.

Znovu do vedení šli domácí až po druhé přestávce po individuální akci Zdeňka Čápa a skrumáži před Cikánkovou brankou. Rytířům se inkasovaný gól nezdála a v čele s Jaromírem Jágrem dlouho protestovali, rozhodnutí mužů v pruhovaném ale nezvrátili.

Mrzet je to nemuseli. Minutu a půl před koncem normální hrací doby srovnal ranou od modré Linus Svenlund a v prodloužení v přesilové hře rozhodl o druhé výhře Kladna Jan Kloz.

2:0 na zápasy vede také Energie Karlovy Vary v sérii s pražskou Slavií, jejich vítězství ale bylo podstatně jednoznačnější. Dva góly při výhře 4:0 vstřelil Ondřej Beránek, další dva přidali Podlipnik a Flek.

Vítězové semifinálových sérií WSM ligy postupují do baráže o extraligu proti dvěma nejhorším týmů z extraligy.

Semifinále play off první hokejové ligy - 2. zápas:
Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 1. Čermák, 46. Čáp - 19. Kružík, 59. Svedlund, 64. Kloz. Rozhodčí: Dědek, Obadal - Lukš, Gančařčík. Vyloučení: 10:10, navíc Novák 5 min. a do konce utkání, Kučný a Kutlák (všichni Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 6421. Stav série: 0:2.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 28. a 54. O. Beránek, 20. Podlipnik, 32. Flek. Rozhodčí: Petružálek, Sýkora - Kokrment, Šimán. Vyloučení: 2:8, navíc Flek (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3705. Stav série: 2:0.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme