Hokejisté Litvínova ukončili sezonu porážkou Chomutova. Karlovy Vary zvítězily nad Pardubicemi

V závěrečném kole skupiny o udržení v Tipsport extralize zvítězily týmy, které mají jistotu, že si v příštím roce zahrají nejvyšší českou hokejovou soutěž. Litvínov porazil Chomutov 4:2 a Karlovy Vary 2:1 Pardubice.

Litvínov, Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost karlovarských hokejistů

Radost karlovarských hokejistů | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov (4:2)

V dresu Chomutova, jehož většina kádru se potýká od poloviny týdne se střevními potížemi, si po páteční premiéře beků Beneše, Seemanna, Štochla, Šuráně, Váchala a útočníků Chlána, Ouřady, Pecha, Jana Svobody a Vrhela v neděli odbyl extraligovou premiéru v ofenzívě také šestnáctiletý Josef Koláček.

Chomutov bojuje před baráží s nečekaným problémem, většina hráčů se otrávila tatarákem

Číst článek

Litvínov také nechal odpočívat řadu opor a dal příležitost juniorům. Debut v nejvyšší soutěži si odbyli gólman Pejsar, obránci Baláž, Háva, Viedemann a v útoku vedle Bartoše a Jindry také Stehlík. V play out už si připsali premiéru také Drašar a Berka. Kapitánské ‘Céčko‘ měl při absenci Trávníčka na dresu při svém 37. duelu v extralize poprvé Jan Myšák a ve věku 16 let a 273 dní se stal nejmladším kapitánem v historii extraligy.

Domácí v první třetině ubránili oslabení a mohli jít v 19. minutě do vedení. Drašar ale trefil pouze horní tyč branky. Skóre utkání tak otevřeli 54 sekund před první pauzou Piráti, když Šuráňův pokus od modré čáry tečoval Raška.

V úvodu druhého dějství překonal Pejsara z pravého kruhu opět Raška. O čtyři minuty později se při své premiéře v extralize zapsal mezi střelce Jindra, jehož ideálně uvolnil při rychlém brejku Bartoš. Za 37 sekund smazali domácí ztrátu, když se po Havelkově přihrávce prosadil Jícha. V 29. minutě pak otočil stav utkání další debutant Bartoš, který vyzrál na Lukeše střelou z levého kruhu.

Litvínov si držel těsný náskok a pojistky se dočkal 94 sekund před koncem zápasu, kdy Lukeše překonal z pravého kruhu po Svobodově přihrávce obránce Strejček.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice (2:1)

Dynamo ke generálce na páteční vstup do baráže, kterou zahájí doma s Českými Budějovicemi, vyrazilo na západ Čech bez převážné většiny hráčů základní sestavy. Šanci debutovat v extralize tak dostali brankáři Vlk s Nečasem, obránci Bučko, Mert, Oliva a útočníci Antoníček, Chára, Kostka, Rohlík a Rozlílek.

Hokejisté Chomutova porazili ve skupině o udržení Karlovy Vary, vyhrál také Litvínov

Číst článek

V úvodní třetině si ani jeden tým nevytvořil větší příležitost ke skórování. Nebezpečná byla střela pardubického Voženílka. Ve druhém dějství si optickou převahu vytvořila Energie, jenže ztroskotávala na spolehlivém Vlkovi. Na druhé straně po přečíslení dvou na jednoho mohl ve vlastním oslabení otevřít skóre Pochobradský, ale i Bednář byl pozorný. Ve 34. minutě nahradil v brance Pardubic Vlka Nečas a v čase 37:02 inkasoval, když jej z úhlu propálil Kohout.

V poslední dvacetiminutovce nejdříve Rachůnek trefil tyč a Gríger nedokázal dotlačit puk za Nečasova záda. V 54. minutě po prudké střele z levé strany vyrovnal Pochobradský, který se v pátém duelu v extralize dočkal premiérové branky. O pouhých 16 sekund později rozhodl o vítězství Karlových Varů Rachůnek střelou z mezikruží.

U obou úvodních branek v utkání byl poprvé v extralize otestován systém pro zavedení pravidla tzv. trenérské výzvy, které bude v nejvyšší domácí soutěži aplikováno od nadcházející sezony.

Výhrou nad @HC DYNAMO PARDUBICE zakončujeme letošní sezonu @Tipsport extraliga! #TELH #KVAvPCE

17:57 – 24. 03. 2019

6

6. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 4:2 (0:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. D. Jindra (Bartoš, Viedemann), 27. Jícha (M. Havelka), 29. Bartoš (D. Jindra, Viedemann), 59. Strejček (P. Svoboda) - 20. Raška (Šuráň, Šťovíček), 22. Raška (Šťovíček, D. Zeman). Rozhodčí: Bejček, Veselý - Ganger, Špringl. Vyloučení: 1:2, navíc Háva - Blaha oba 10 min. Bez využití. Diváci: 3075.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. Kohout (Kozák), 55. T. Rachůnek (O. Beránek) - 54. Pochobradský (Bučko). Rozhodčí: R. Svoboda, M. Petružálek - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2533.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme