Vítkovice zahájily čtvrtfinále těsnou výhrou nad Brnem. Pardubice přejely Olomouc

Hokejisté Vítkovic vstoupili do čtvrtfinálové série play-off s Brnem vítězstvím 3:2. Jejich vítězný gól vstřelil ve 44. minutě bývalý hráč Komety Peter Mueller a domácí si tak ve vzájemných zápasech připsali čtvrtou výhru v řadě. Úspěšný vstup do série slaví i vítěz základní části soutěže Pardubice. Hokejisté Dynama sice v zápase proti Olomouci inkasovali jako první, ale duel otočili a vyhráli 5:1.

Ostrava (Aktualizováno: 22:15 17. 3. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Mueller vstřelil rozhodující gól prvního čtvrtfinále proti Brnu

Peter Mueller vstřelil rozhodující gól prvního čtvrtfinále proti Brnu | Zdroj: ČTK

Začátek utkání mezi Vítkovicemi a Brnem přinesl opatrnou partii, ale po úvodní desetiminutovce získaly Vítkovice gólovou i psychologickou výhodu dvěma slepenými údery během 35 sekund.

Skóre otevřel ve 14. minutě Bukarts, který se po vyraženém Raskobově nahození na mezikruží opřel do puku a překonal Furcha. Druhá branka měla hodně podobné obrysy, po Gewieseho ráně se kotouč opět odrazil na osu hřiště před vítkovického hráče a tentokrát Kotala ho podruhé poslal za Furcha.

Kometa se po dvou inkasovaných gólech chvíli hledala, ale ve druhé části se znovu vrátila do zápasu. Po nevyužité přesilovce v 30. minutě ožila ještě více, protože Okál se na brankovišti prosadil důrazem a skotačící puk ze závaru propasíroval za čáru.

Přestože měl zápas tempo a spád, moc vyložených šancí se nerodilo. Jednu z nich hned v úvodu třetí části promarnil Bukarts, ale vzápětí ze situace, která tak gólově nevypadala, prostřelil z úhlu Furcha Mueller. Kometa však rychle obnovila napětí, když se ranou od modré čáry trefil Hrbas.

Domácí pak ve své první a jediné přesilovce sevřeli soupeře jako do kleští, ale maximem bylo Kriegerem trefené břevno. Tak se Brno nadechlo k poslední ofenzívě. V šesti hráčích domácí zmáčklo a po Kundrátkových střelách ještě mělo naději na vyrovnání, ale Stezka domácím vychytal první výhru.

Pardubická jízda

Hned v úvodu zahrozil ve vyprodané Enteria areně domácí Kousal, který při převaze favorizovaného Dynama v 7. minutě Konráda překonal z levého kruhu, ale předtím atakoval v brankovišti olomouckého gólmana Radil. Po trenérské výzvě Hanáků si sudí Cabák s Šírem prověřili situaci na videu a branku nakonec neuznali. Za 57 sekund se naopak radovali hosté, protože Willa při signalizovaném vyloučení překonal od modré čáry přes Ondruškovu clonu Káňa.

Dynamo odpovědělo v 11. minutě při Bambulově vyloučení. Kousal přihrál z pravého kruhu Paulovičovi, který překonal přesouvajícího se Konráda. Za 60 sekund domácí otočili stav. Cienciala vrátil puk za levý kruh Dvořákovi, jenž prostřelil olomouckého gólmana mezi betony.

Naše forma není strašákem, ale výzvou, zaznívá z pardubického Dynama v závěru základní části sezony

Číst článek

Pardubičtí se tlačili za zvýšením náskoku, ale v 25. minutě musel Will krýt Dujsíkovu nebezpečnou střelu. Hanáci se nadále úspěšně bránili a v polovině utkání při dalším jejich výpadu měl možnost Navrátil, ale domácí gólman ukryl puk v lapačce.

Konrádovi dvakrát pomohla pravá tyč. Nejprve v 34. minutě po Mandátově dorážce a potom v 37. minutě po Válově střele. Při Ondruškově vyloučení Pardubice 106 sekund před druhou pauzu zvýšily. Konrád sice pravým betonem vykopl Radilovu ránu z levého kruhu, ale ze záporného úhlu o něj poslal puk do branky Zohorna.

V úvodu závěrečného dějství Hanáci odolali tlaku při Nahodilově pobytu na trestné lavici. Ve 46. minutě se už Dynamo radovalo z další branky. Po kombinaci s Ciencialou a Sedlákem se dostal za obranu Olomouce Hyka a z pravého kruhu zamířil k protější tyči.

První přesilovku v utkání pak nabídl hostům Paulovičův faul, ale skóre se nezměnilo. Will zlikvidoval Knotkovu šanci. Pardubické fanoušky ještě 96 sekund před koncem rozjásal Sedlák po třetí Ciencialově asistenci v utkání.

Čtvrtfinálové série pokračují v sobotu druhými zápasy na stejných místech. V Pardubicích utkání začíná v 17 hodin, v Ostravě v 19 hodin.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápasy:

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Roberts Bukarts (Mueller, Raskob), 15. Kotala (Gewiese, J. Stehlík), 44. Mueller (Koch) - 30. Okál (Holík), 47. Hrbas (Flek, Kollár). Rozhodčí: Květoň, Pražák - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 9593.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Paulovič (R. Kousal, Čerešňák), 12. T. Dvořák (Cienciala), 39. T. Zohorna (Radil), 46. Hyka (L. Sedlák, Cienciala), 59. L. Sedlák (Cienciala) - 8. J. Káňa (Plášek). Rozhodčí: Cabák, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme