Posila pro hokejový Liberec. Vrací se obránce Ladislav Šmíd

Obránce Ladislav Šmíd se vrací z NHL zpátky do tuzemské nejvyšší soutěže. Posílí tým Bílých Tygrů z Liberce, se kterými podepsal dvouletý kontrakt. Šmíd v loňské sezoně nenastoupil ani k jednomu utkání kvůli potížím s krkem.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bílí Tygři Liberec (ilustrační foto)

Bílí Tygři Liberec (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

"Příchod Ladislava Šmída je součástí naší 'liberecké cesty'. Chceme se k hráčům chovat tak, aby se k nám do klubu rádi vraceli," uvedl sportovní manažer a trenér loňského mistra a letošního vicemistra extraligy Filip Pešán na klubovém webu.

Rodák z Frýdlantu Šmíd působil v Liberci až do roku 2005, kdy zamířil do zámoří. Na sever Čech se vrátil při výluce v sezoně 2012/13, v extralize dosud za Bílé Tygry odehrál 122 utkání. V NHL nastoupil za Edmonton a Calgary k 583 zápasům, ve kterých nasbíral 72 bodů za 12 gólů a 60 asistencí.

"Je to obránce, který většinu své dospělé kariéry strávil v NHL, což je důkazem jeho herní kvality a přístupu k hokeji. Přinese nám do obranných řad hodně důrazu a válčení, které je potřeba především v play-off," uvedl Pešán na adresu účastníka olympijských her v Soči a dvou světových šampionátů.

Obránce, kterého v roce 2004 draftoval v prvním kole jako devátého hráče Anaheim, v uplynulých třech sezonách odehrál dohromady jen 54 zápasů. Poslední rok nehrál ze zdravotních důvodů vůbec, v předešlém ročníku nastoupil k 23 zápasům. Loni se proto rozhodl další ročník NHL vynechat a dát se zdravotně do pořádku.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme