Mladá Boleslav vyhrála ve Zlíně 2:1, Sparta snížila stav série proti Vítkovicím

Hokejisty Mladé Boleslavi dělí jediné vítězství od postupu do čtvrtfinále hokejové extraligy. Ve třetím zápase vyhrála na Stadionu Luďka Čajky 2:1. Zápas rozhodl navrátilec do sestavy Michal Vondrka. Ve druhé sérii Sparta porazila Vítkovice 4:3

Tento článek je více než rok starý.

Zlín (Aktualizováno: 21:49 14. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třetí zápas předkola play-off mezi Zlínem a Mladou Boleslaví

Třetí zápas předkola play-off mezi Zlínem a Mladou Boleslaví | Foto: Dalibor Glück

Berani už mohli počítat s obráncem Daliborem Řezníčkem, ale výraznou posilu do sestavy přivítali hlavně Středočeši. Jejich nejproduktivnější hráč Vondrka musel první dva duely série vynechat kvůli viróze.

Vítkovice v předkole play-off podruhé porazily Spartu, Berani uspěli v Boleslavi

Číst článek

Opatrný začátek šance nenabídl a domácí brankář Kašík i hostující Růžička si s pokusy z bezpečné vzdálenosti bez problémů poradili. Po roztržce mezi domácím Honejskem a hostujícím Žejdlem hráli Berani první přesilovku, ale nevyužili ji.

Krátce po jejím skončení v 11. minutě pomohla hostům levá tyč jak při Kubišově úvodní šanci, tak i při jeho dalším pokusu zasunout puk za bezmocného mladoboleslavského gólmana, což se mu z úhlu nepodařilo. Na druhé straně se ukázal Žejdl, ale autor hattricku z úvodního duelu počtvrté v sérii Kašíka nepřekonal.

Zlín se na přelomu první a druhé třetiny sice ubránil v oslabení, ale jen pět vteřin po Zbořilově návratu z trestné lavice Mladá Boleslav udeřila. Po Vondrkově akci naše Skalický Klepiše, který zamířil do odkryté branky.

Navýšit vedení mohl Vondrka, ale Kašíka nepřekonal. V 29. minutě Berani vyrovnali. Kubiš bekhendem z rohu našel před brankou Fořta, který zamířil přesně.

Do závěrečné části vstoupili v početní výhodě domácí po Kousalově faulu, ale Středočeši se ubránili. V čase 44:43 získali znovu vedení hosté. Ranou od modré čáry se prosadil Vondrka, který po předešlém protiútoku hostů přijížděl z druhé vlny.

Od té doby měli Zlínští problém s přechodem do útočné třetiny a Růžičkovu branku téměř neohrozili. Nic na tom nezměnila ani závěrečná power play.

Sparta Praha - Vítkovice Ridera 4:3

Hokejisté Sparty odvrátili ve třetím utkání předkola play off extraligy soupeřův první mečbol a porazili Vítkovice 4:3. Zároveň tak ukončili dlouhou sérii 12 porážek ve vyřazovacích bojích. Stav série, která bude pokračovat v pátek dalším duelem v Praze, je 1:2. Pražané inkasovali první, ale už do půlky zápasu otočili vývoj na 3:1.

Gól a nahrávku si v dresu vítězů připsal útočník Lukáš Klimek, dvěma asistencemi pomohl Lukáš Rousek.

Sparta začala aktivně a dala jasně najevo velkou chuť se ještě poprat s nepříznivým vývojem série. V páté minutě přišla i první větší možnost domácích, jenže Hlinka na konci přečíslení tři na dva gólmana Bartošáka prostřelit nedokázal. Hosté kontrovali v úvodní početní výhodě před polovinou prvního dějství, slibné Romanovy pokusy však zastavil pozorný Machovský.

Pak těsně minul Bukarts a v 16. minutě slavili hokejisté Ridery vedoucí gól. Ačkoliv už se zdálo, že Pražané přestáli nelehkou chvilku po Trškově zakončení, dostal se k dorážce Tybor a prostřelil Machovského.

Spartě však do dalšího průběhu hodně pomohlo, že srovnala krok ještě do první přestávky. Z prostoru levého křídla vypálil Kudrna a ranou na bližší tyčku zastavil časomíru 26 sekund před koncem úvodní třetiny.

Druhá část patřila zcela jednoznačně domácím. Na koně jim pomohla skvělá efektivita v přesilovkách. Obrat dokonal v 25. minutě po zakončení z prostoru mezi kruhy Klimek a z velmi podobné situace, jen po přihrávce z druhé strany, se prosadil v 30. minutě i Jarůšek.

Sparta pokračovala s velkou chutí a dál zaměstnávala Bartošáka, jenže pohříchu nevyužila před druhou přestávkou obrovskou příležitost k dalšímu navýšení náskoku. Pražané měli k dispozici 96 vteřin hry pět na tři, avšak dvojnásobnou přesilovku sehráli žalostně a Bartošáka nepřiměli ani k jedinému ostřejšímu zákroku.

Náprava přišla zkraje třetí části v oslabení, kdy se po Bartošákově zaváhání radoval Delisle. Ostravané se však brzy vrátili do zápasu, když na konci 45. minuty využili další přesilovku zásluhou Schleisse, a to už po pouhých čtyřech sekundách.

V 54. minutě navíc přišlo obrovské zaváhání také v podání strážce domácí branky. Machovskému se nepovedla rozehrávka u zadního hrazení a Kucsera snadno zakončil do odkryté branky. Domácí notně znervózněli a nakonec potřebovali i porci štěstí, když Šidlíkův pokus při power play Ostravanů zastavila tyč.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Fořt (Kubiš) - 21. Klepiš (Skalický, Vondrka), 45. Vondrka (Skalický). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4312. Stav série: 1:2.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. A. Kudrna (Blain, Pech), 25. Klimek (Kevin Klíma, Rousek), 30. Jarůšek (Rousek, Tomáš Dvořák), 41. Delisle (Klimek) - 16. Tybor (Trška, O. Roman), 45. Schleiss (Hrabal, Tybor), 54. Kucsera (Dej). Rozhodčí: Pražák, Jeřábek - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 8133. Stav série: 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme