Prezident hokejového svazu zrušil uzavření tribun v Plzni a Brně, situace se bude dál řešit

Prezident hokejového svazu Tomáš Král zrušil rozhodnutí disciplinární komise extraligy, která kvůli opakovanému nesportovnímu chování diváků uzavřela Plzni a Kometě Brno část hlediště na nejbližší domácí zápas. Plzeň měla mít uzavřený sektor na nedělní utkání proti Chomutovu, Kometa v tentýž den nemohla v duelu s Pardubicemi využít tribunu E.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Král, šéf českého svazu ledního hokeje (ČSLH)

Tomáš Král, šéf českého svazu ledního hokeje (ČSLH) | Foto: Filip Jandourek

Poté co si zástupci potrestaných klubů v médiích stěžovali na nejednotný metr posuzování pokřiků z hlediště, prezident ČSLH oba verdikty zrušil. Současně svolal mimořádnou valnou hromadu Asociace profesionálních klubů, která se sejde ve čtvrtek 8. února.

"Považuji za neúnosné, aby byly vedení soutěže a disciplinární komise extraligy vystavovány eskalujícím útokům za to, že plní řády, které navrhly a schválily kluby. Využil jsem proto své pravomoci a rozhodl o zrušení rozhodnutí s tím, že o dalším postupu rozhodne valná hromada APK LH, stejně jako tomu bylo v srpnu a v listopadu 2017," uvedl Král v tiskové zprávě.

Plzeň i Brno mají největší problémy s dodržováním nového bodu disciplinárního řádu, který upravuje nesportovní chování příznivců vůči účastníkům zápasu.

Západočeši byli za tyto přestupky potrestáni již jedenáctkrát a museli zaplatit 142.000 korun, Kometa v sezoně dostala dvanáct trestů a pokuty v souhrnné výši 120.000 korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme