Česká lajna v Bostonu se blýskla v přípravě na NHL, Rittich vychytal nulu a přihrál na vítězný gól

Čeští útočníci Pavel Zacha, David Krejčí a David Pastrňák v přípravě na NHL výrazně přispěli k výhře hokejistů Bostonu 5:4 nad New York Rangers. Zacha s Pastrňákem vstřelili gól a přidali dvě asistence, Krejčí zakončil zápas s dvěma body za branku a nahrávku. Jeden gól poražených Rangers připravil obránce Libor Hájek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák se raduje s Davidem Krejčím

David Pastrňák se raduje s Davidem Krejčím | Zdroj: Reuters

České trio se poprvé sešlo v první útočné formaci Bostonu a naznačilo, že při absenci Patrice Bergerona, Brada Marchanda nebo Taylora Halla může táhnout ofenzivu Bruins.

Příprava NHL vrcholí. Brankář Vladař nabral v Calgary formu, Hertl proti Vegas dvakrát asistoval

Číst článek

Nejlepší úsek zápasu odehráli čeští útočníci ve druhé třetině, kdy se všichni tři zapsali mezi střelce.

Jako první se prosadil Zacha, který po 36 sekundách druhé třetiny vystihl rozehrávku Rangers a v samostatném úniku snížil na 2:3. Český útočník se v dresu Bruins prosadil poprvé po výměně z New Jersey.

Spolupráce Davidů

Ve 29. minutě vstřelil svůj první gól v přípravě také Pastrňák, který po Krejčího nahrávce vyrovnal na 3:3. Ve 36. minutě si Krejčí s Pastrňákem role prohodili a završili obrat Bostonu.

Rangers do zápasu vrátil Kaapo Kakko, který po Hájkově střele doklepl puk za brankovou čáru a svým druhým gólem vyrovnal. Bruins ale odpověděli a v 53. minutě rozhodli o své třetí výhře v přípravě.

Pastrňák zavezl kotouč do útočného pásma, připravil ho Mikeu Reillymu a ten po povedené stahovačce zápěstím prostřelil gólmana Jaroslava Haláka.

Rittich s nulou

Vydařený zápas v dresu Winnipegu odchytal brankář Rittich. Jihlavský rodák v přípravě nastoupil do třetího zápasu a vychytal první čisté konto.

Navíc přidal asistenci u vítězné branky Kylea Connora. Nejtěžší zákrok Rittich vytáhl již v první třetině, když si poradil se samostatným únikem Noaha Hanifina.

V brance Calgary odchytal první polovinu zápasu Daniel Vladař, jehož jistý výkon pokazila poslední minuta, kterou na ledě strávil. V čase 28:28 nestačil na Connorovu přesilovkovou trefu a o 45 sekund později inkasoval z hole Marka Scheifeleho.

Po druhém obdrženém gólu Vladař přenechal místo v brance Dustinu Wolfovi, jenž inkasoval ještě třikrát.

Přípravné zápasy před startem NHL:

New York Rangers - Boston 4:5 (3:1, 0:3, 1:1)
Branky: 1. a 19. Zibanejad, 20. a 47. Kakko (na druhou Hájek) – 3. DeBrusk, 21. Zacha, 29. Pastrňák (Krejčí, Zacha), 36. Krejčí (Pastrňák, Zacha), 53. Reilly (Pastrňák),

Washington - Detroit 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky: 20. McMichael, 34. Jensen, 58. Brown, 60. Ovečkin – 9. Bertuzzi (Zadina), 28. Rasmussen.

Winnipeg - Calgary 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Branky: 29. a 39. Connor (na první Rittich), 30. Scheifele, 33. Tominato, 51. Ehlers. David Rittich odchytal za Winnipeg celý zápas, z 37 střel neinkasoval a úspěšnost zásahů měl 100 procent. Daniel Vladař odchytal za Calgary 29 minut a 10 sekund, inkasoval dva góly z 15 střel a úspěšnost zákroků měl 86,7 procenta.

Colorado - Dallas 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky: 53. O'Connor, 58. Rantanen – 25. Damiani.

Vancouver - Edmonton 5:4 (1:0, 1:2, 3:2)
Branky: 44. a 50. Pettersson, 18. Hoglander, 36. Pearsson, 42. Garland – 28. McDavid, 35. Hyman, 43. Hamblin, 47. Nugent-Hopkins. Hráno v Abbotsfordu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme