'Procházku asi nestihnu,' lituje Krejčík. Místo zámku a jezera ho čeká švédský supertalent Dahlin

Olympijská sezona začne pro národní hokejový tým ve švédském městě Örebro. Právě tam nastoupí svěřenci trenéra Josefa Jandače v rámci utkání Karjala cupu proti domácí reprezentaci. Obránce Jakub Krejčík právě ve středním Švédsku dva roky hrál.

Tento článek je více než rok starý.

Örebro/Švédsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Krejčík

Jakub Krejčík | Foto: Michal Doležal | Zdroj: ČTK

„Obrovsky jsem se těšil. Ze začátku jsem v nominaci nebyl, ale jsem rád, že jsem tady. Zas se podívám na stadion, i když procházku po městě asi nestihnu. Ale jsem rád,“ pochvaluje si Jakub Krečík, kterého Josef Jandač doplnil na soupisku pro Karjala cup až v neděli na místo zraněného Vladimíra Rotha.

'Asi je tam dobrá voda.' Deset členů hokejové reprezentace má zkušenosti z Plzně

Číst článek

Nadšení, které je ze slov obránce Komety Brno patrné, má jednoduché vysvětlení. Právě v tomhle městě uprostřed Švédska totiž hrál dvě sezony a tak rád doporučuje návštěvníkům, kam se vydat při případné návštěvě

„Nejradši jsem chodil k jezeru, to je krásná procházka přírodou. Ale chápu, že člověk, který sem pojede, nepůjde k jezeru, takže asi půjde kolem hradu,“ vypráví obránce.

Zámek Örebro je jedním ze symbolů města. Majestátně stojí na ostrově uprostřed řeky Svartan a z přilehlé vodní věže, připomínající svým tvarem hřib, je vidět celé město, od malebných dřevěných domků z 18 století, až po moderní stavby. 

A zahlédnout jde i dost místních obyvatel v barvách „Tre kronor“, kteří se chystají na večerní duel s českou reprezentací. „Hokej tu je velmi populární. Když jsem tu byl, tak bylo 95 procent permanentek vyprodáno už před sezonou,“ vzpomíná Krejčík.

Tentokrát se půjdou podívat i na vycházející hvězdu švédského hokeje Rasmuse Dahlina, který už v sedmnácti letech fascinuje fanoušky svým uměním na ledě. „Nedávno jsem viděl pár jeho videí. Těším se na něj. Kluk toho asi má hodně před sebou. Je neskutečně šikovný a sebevědomý,“ ví Krejčík.

„Ale Švédové vždycky mají kvalitní tým, tak se musíme dobře připravit. Věřím, že to bude s vítěznou tečkou,“ předpovídá Jakub Krejčík. Zápas Švédsko - Česko začne v 18 hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme