První test před olympiádou mají za sebou. Na Karjala cupu ale Češi příliš nezářili

České hokejové reprezentaci se na Karjala cupu nedařilo. Sice těsně porazila Švýcarsko, ale pak prohrála se Švédskem a Ruskem. Přesto úvodní turnaj přinesl trenérům poznatky pro skládání olympijského týmu. Bohužel převážně ty negativní.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač

Kouč hokejové reprezentace Josef Jandač | Zdroj: Reuters

„Osobně mě hodně zklamala hra pět na pět, kdy jsme nedávali góly. Ty jsme dávali jenom v přesilovkách. Krom jednoho gólu, který jsme dali Švédům, jsme se prosazovali jen v početní výhodě. To je na jednu stranu dobře, na druhou stranu když bude méně vyloučených, tak nejsme schopni dát gól,“ hořekoval po turnaji trenér Josef Jandač.

Poučení od Rusů, cenná výhra nad Švýcary. Na Karjala Cupu se ukázala jádra výběrů pro Pchjongčchang

Číst článek

Jednoduchá statistika mu dává za pravdu. Z osmi vstřelených branek dali Češi jedinou při hře pět na pět. Sami inkasovali hned osmkrát. V utkání s Ruskem navíc nestíhal národní tým soupeře ani bruslařsky, kombinačně či v osobních soubojích.

„My jsme si k tomu v kabině řekli, že to nebylo ono. Všichni víme, o co hrajeme. Nikdo nechtěl hrát s Rusákama takový zápas, ale stalo se. Myslím, že se určitě zlepšíme. Byla to první akce, druhá musí být lepší a já doufám nebo věřím v to, že se zase posuneme dál a že to bude vypadat jinak,“ věří Dominik Kubalík, že se výkon národního týmu už na prosincovém Channel one cupu výrazně zlepší.

Kubalík po porážce od Rusů: Dělali si s námi, co chtěli

Číst článek

Jisté je, že základ zůstane stejný jako na Karjala cupu, ale příležitost zabojovat o místo na soupisce pro olympijský turnaj dostanou i další.

„Ale jo, jsou tady kluci, kteří prokázali svoje kvality. Já bych teď ale nechtěl nikoho jmenovat, protože přes sebou máme ještě jeden turnaj na to, abychom pozvali další hráče. Někteří třeba dostanou pozvánku znovu a pak uvidíme, na koho to 15. ledna padne,“ poukazuje Josef Jandač na termín oznámení olympijské nominace.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme