První zápas v sezoně pro Jaromíra Jágra. Calgary Flames i díky brance Frolíka vyhrálo

Jaromír Jágr odehrál svůj první letošní zápas v NHL. V dresu Calgary se představil v utkání proti Los Angeles Kings, bodově se však nijak prosadit nedokázal. Naopak další český hráč v sestavě Michael Frolík si připsal jednu branku a asistenci. Dalším úspěšným Čechem byl Pavel Zacha v barvách New Yersey Devils, který svému týmu pomohl dvěma trefami k výhře 6:3 nad Torontem.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný český střelec Michael Frolík

Úspěšný český střelec Michael Frolík | Zdroj: Reuters

První trefu utkání si připsal Matthew Tkachuk a byla to první branka, kterou domácí LA Kings inkasovali v oslabení. Na dvougólový rozdíl pak zvyšoval kladenský odchovanec Michael Frolík.

Jaromír Jágr v první třetině odehrál přes čtyři minuty a nastupoval ve třetí formaci spolu se Samem Bennetem a Krisem Versteegem. Ke konci první části se představil i v přesilovkách.

Čtyřminutovou početní výhodu mělo ve druhé třetině Calgary, ale nedokázalo ji využit. Za celou dobu jejího trvání prakticky neohrozilo domácí branku. Naopak Králové z Los Angeles dokázali zásluhou svého kapitána Anže Kopitara snížit na 2:1.

Na konci druhé části si pak šel sednout Jágr na trestnou lavici, když brankář Calgary Mike Smith za brankou fauloval a český veterán si odseděl trest za něj.

14 sekund po začátku třetí části hned po konci přesilovky Los Angeles dokázalo vyrovnat zásluhou tečované střely Dustina Browna. 104 sekund na to se ten samý hráč dokázal prosadit ještě jednou a domácí poprvé v utkání vedli.

Na 3:3 srovnával mladík Tkachuk a připsal si druhou branku v tomto zápase. V prodloužení pak o výhře Flames 4:3 rozhodl Sean Monahan.

Jágr a Calgary: stejné stáří, minimální mzda a po 27 letech spojitost s Tkachukem

Číst článek

Dalším zápasem s výraznou českou stopou byl souboj mezi New Yersey Devils a Torontem. V něm se dvěma trefami prosadil Pavel Zacha a pomohl k výhře Devils 6:3. Zacha byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Pittsburgh zvítězil nad Washingtonem Capitals. Poslední vítěz Stanley Cupu dal všechny své góly v přesilovkách a vyhrál 3:2.

Colorado v úvodním domácím zápasu sezóny porazilo Boston 6:3. Žádný z českých ani slovenských zástupců Bostonu se v tomto utkání neprosadil.

Výsledky všech zápasů NHL

Toronto - New Jersey 3:6, Washington - Pittsburgh 2:3, Anaheim - NY Islanders 3:2, Colorado - Boston 6:3, Los Angeles - Calgary 3:4 v prodl.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme