Rád bych vybojoval lepší medaili než můj otec, říká před MS v hokeji Radko Gudas

Na první trénink české hokejové reprezentace, která se v Českých Budějovicích chystá na České hokejové hry, dorazily tři posily z NHL. Radko Gudas a Jakub Voráček z Philadelphie a Michal Kempný z Chicaga. Gudas se rozhodl pro start na mistrovství světa v Paříži i přesto, že ve svém klubu neprošel první zdravotní prohlídkou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Philadelphie Radko Gudas

Obránce Philadelphie Radko Gudas | Zdroj: Reuters

Individuální pohovory s hráči a lékařská prohlídka. Taková bývá obvyklá procedura hráčů NHL, kteří se rozhodnou startovat na světovém šampionátu. Radko Gudas ale zdravotní prohlídkou neprošel. Důvodem byl otřes mozku.

„Ten otřes naštěstí nebyl až tak hrozný, což většinou netrvá déle než dva tři týdny. Všechno se tedy spravilo a je to dobré. Když byla šance jet, tak jsem pro to chtěl udělat všechno," říká Radko Gudas.

Obránce Philadelphie by rád přidal do rodinné sbírky další cenný kov. Jeho otec Leo totiž vybojoval na světových šampionátech hned čtyři bronzy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když byla šance jet, tak jsem pro to chtěl udělat všechno," říká Radko Gudas

„Určitě chci lepší medaili než má on. Má samé bronzy, takže trochu doufám v něco jiného. Vezmu ale jakoukoliv," přiznává Radko Gudas.

Další obránce, který se dnes hlásil trenérům je Michal Kempný. Ten nasbíral v dresu Chicaga v základní části NHL v 50 zápasech osm bodů. Nabídku startu na mistrovství světa přijal bez váhání, přestože ještě nemá podepsaný kontrakt na další sezonu.

„Chtěl jsem jet tak jako tak. Mám chuť hrát a jsem zdravý, takže není důvod nejet," vysvětlil Kempný, jenž se do Paříže podívá vůbec poprvé v životě.

Do města pod Eifellovou věží, které rozhodně nebývá považováno za centrum světového hokejového dění, se těší i Jakub Voráček.

„V Paříži jsem byl párkrát na tenisovém French Open. Paříž se mi hrozně líbí," přidává osobní vzpomínku útočník Jakub Voráček.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme