Radim Vrbata se stal sportovním ředitelem Mladé Boleslavi, pomůže i při tréninku

Původně plánoval odpočinek po skončení kariéry, ale bez hokeje dlouho nevydržel. Radim Vrbata se jen devět měsíců od posledního zápasu v dresu Floridy v zámořské NHL stal novým sportovním ředitelem extraligového klubu z Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata ukončil kariéru

Radim Vrbata po minulé sezoně ukončil kariéru | Zdroj: www.nhl.com

Radim Vrbata pokořil v zámořské NHL hranici tisícovky odehraných zápasů, stal se mistrem světa v juniorské a také seniorské kategorii. Po návratu do rodné Mladé Boleslavi se chtěl věnovat hlavně rodině. Vždyť trénuje svého nejstaršího syna.

Měl jsem možnost hrát s těmi nejlepšími, vzpomíná na NHL Vrbata. Kariéru ukončil i kvůli rodině

Číst článek

„Chtěl jsem si od hokeje trošku odpočinout, ale na zimáku jsem díky synovi každý den, takže debaty došli až k tomuhle,“ vysvětluje Radiožurnálu Radim Vrbata, jak se stal sportovním ředitelem hokejistů Mladé Boleslavi.

Na starosti bude mít nejen extraligový tým, ale také mládež. Měl by nastavit směr, kterým se bude klub ubírat. „Už jsme tu spolu mluvili kolikrát a těším se na to,“ říká kapitán Bruslařů Michal Vondrka.

„Je něco neskutečného, co dokázal. Má zkušenosti a myslím, že do klubu přinese dobré věci,“ vyhlíží působení nového šéfa 19letý Oscar Flynn.

Radima Vrbatu v jeho mateřském klubu nečeká jednoduchá práce - už na začátku roku se bude podílet na tvorbě mužstva pro nadcházející sezonu.

V té probíhající zůstává cílem minimálně předkolo play-off. I to je možná jeden z důvodů, proč nový sportovní ředitel po dohodě s trenéry Miloslavem Hořavou, Pavlem Paterou a Radimem Rulíkem vyjede i na led.

„Nechci jim do toho moc zasahovat, moc lepších trenérů v extralize není. Ale Miloš už se mě párkrát ptal, jestli bych s nimi nešel na led. Tak s nimi teď třikrát půjdu. Ale jako trenér, ne že bych šel trénovat s nimi,“ směje se Radim Vrbata.

A možný návrat do extraligové sestavy aktuálně osmého celku tabulky? „Maximálně na nějaký zápas veteránů.“

Sportovním ředitelem #bkboleslav se stává Radim Vrbata. Na pozici sportovního manažera A týmu se posouvá Martin Vejvoda, Jaromír Látal v této chvíli bohužel v klubu končí. #TELH

13:56 – 08. 01. 2019

6 20

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme