Hokejisté Rangers po sedmi letech postoupili do finále konference NHL. Chytil skóroval

Hokejisté NY Rangers i díky brance Filipa Chytila vyhráli sedmý zápas na ledě Caroliny 6:2 a poprvé od roku 2015 postoupili do finále Východní konference. Dvěma góly táhl newyorský celek za vítězstvím Chris Kreider, hned tři asistence zaznamenal Mika Zibanejad.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil slaví gól do sítě Caroliny

Filip Chytil slaví gól do sítě Caroliny | Foto: James Guillory-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rangers před zápasem věděli, že k postupu mezi nejlepší čtyřku soutěže musí prolomit stoprocentní domácí bilanci Hurricanes v tomto play-off. I proto do zápasu vlétli a po osmi minutách vedli v PNC Areně 2:0. První branku hostujícího týmu vstřelil ve 4. minutě obránce Adam Fox a dvougólové vedení Newyorčanů zařídil v čase 8:00 Kreider.

Ve 36. minutě musel kvůli zranění v dolní části těla opustit led domácí brankář Antti Raanta a Rangers jeho střídání okamžitě využili. Náhradník Pjotr Kočetkov se ani nestačil zahřát a už lovil puk ze své branky. Ryan Strome ho překonal po 42 sekundách a zvýšil již na 3:0 pro hosty.

Chytil se dvakrát trefil a vynutil pro Rangers rozhodující zápas, v barvách Caroliny bodoval Nečas

Číst článek

Domácím nevyšel ani začátek třetí části. Ve 44. minutě ujel za obranu Kreider a svou 60. brankou v sezoně prakticky rozhodl o postupu Rangers. Hokejisté Hurricanes, kteří v prvních dvou třetinách nedokázali najít recept na skvěle chytajícího Igora Šesťorkina, se poprvé prosadili ve 49. minutě, kdy na 1:4 snížil Anthony DeAngelo.

Místo závěrečného náporu a snahy zlomit zápas na svou stranu však přišla chyba v obranném pásmu, po které se sám před Kočetkovem objevil Chytil, jenž střelou mezi nohy ruského brankáře vrátil Rangers čtyřbrankové vedení.

V závěru ještě snížil domácí Max Domi, poslední slovo měli ale hosté. Andrew Copp v čase 57:08 pečetil trefou do prázdné branky postup Rangers.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 7. zápas:
Carolina - New York Rangers 2:6 (0:2, 0:1, 2:3)
Branky: 49. DeAngelo, 57. Domi – 8. a 44. Kreider, 4. Fox, 37. Strome, 49. Chytil, 58. Copp. Střely na branku: 39:31. Diváci: 18 922. Hvězdy zápasu: 1. Šesťorkin, 2. Kreider, 3. Zibanejad (všichni NY Rangers). Konečný stav série 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme