Rangers porazili Ottawu a vyrovnali stav série. Hrdinou byl Švéd Lindberg

Hokejisté New Yorku Rangers porazili v utkání druhého kola play off NHL na svém ledě Ottawu 4:1 a vyrovnali stav série, v níž nadále vítězí jen domácí týmy, na 2:2. Hrdinou zápasu se stal švédský útočník Oscar Lindberg, který v prostřední třetině zvýšil vedení Rangers z 1:0 na 3:0.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédský útočník Oscar Lindberg (uprostřed) oslavuje gól.

Švédský útočník Oscar Lindberg (uprostřed) oslavuje gól. | Zdroj: Reuters

Úvodní gól utkání vstřelil v 15. minutě Nick Holden, který se po přihrávce Kevina Hayese ocitl za obranou Ottawy a šikovným manévrem oklamal brankáře Craiga Andersona. Ve druhé části se Lindberg nejdříve prosadil v úniku dvou hráčů na osamoceného gólmana Senators a poté zamířil přesně z levého kruhu.

„Když se podíváte na týmy, které vyhrály Stanleyův pohár, tak základem jejich úspěchu bylo, že si každý hráč plnil svou roli a všechny čtyři řady k tomu nějak přispěly. Někdo v útoku, jiný v oslabení, další tvrdou hrou. Je několik možných způsobů, jak týmu pomoct. A je velmi příjemné, že naše lajna je v poslední době schopna podpořit tým góly,“ prohlásil útočník Tanner Glass, který si připsal asistenci u obou Lindbergových branek.

Ottawa do závěrečné třetiny nastoupila bez Andersona i bez elitního beka Erika Karlssona. Kapitán týmu v play off hraje s vlasovou zlomeninou nohy a jeho zdravotní stav zjevně zhoršila kolize s J.T. Millerem a Chrisem Kreiderem, který z dorážky přidal čtvrtý gól. „Cítili jsme, že bude lepší ho stáhnout. Nechtěli jsme více riskovat. Další utkání by mohl zase hrát,“ uvedl kouč Ottawy Guy Boucher.

O čisté konto připravil Henrika Lundqvista střelou pod horní tyč Kyle Turris. Švédský brankář po šesti gólech v druhém utkání série inkasoval v domácích duelech jen dvakrát a celkově kryl 48 z 50 střel. Vydatně mu pomohla i obrana, protože v prvním zápase se daly gólové šance Ottawy spočítat na prstech jedné ruky a také ve druhém byli hosté víceméně neškodní.

Embedy do článku Smazat obsah Vložte HTML kód (např. embed YT, Google maps a dalších...) Google mapy Youtube Ostatní embedy generovat Klikněte dvakrát do textu, vyberte vše CTRL+A, zkopírujte CTRL+C a vložte do článku do posledního odstavce jako HTML odstavec - HTML editace - CTRL+V.

„Líbí se mi, nevyhráváme díky výkonu jednoho muže. Všechny čtyři formace dělají všechno správně a přesně tohle je v této fázi sezony potřeba“ vyzdvihl Lundqvist týmový výkon. Zkušený brankář si připsal 61. výhru v play off a v historickém pořadí vyrovnal v této statistice třináctého Toma Barrassa.

Jedenáct sekund po gólu Ottawy se rozpoutala první bitka a v posledních šesti a půl minutách, v níž rozhodčí rozdali 74 trestných minut, se strhlo ještě několik potyček. Jako předzvěst, že série, která pokračuje v sobotu v Ottawě, bude ještě pořádnou bitvou. „Musíme se ze svých chyb poučit a jít dál. Dnes ale před nimi smekám. Mají výborný tým a hráče, přehráli nás,“ přiznal Anderson, který chytil 17 z 20 střel.

 
2. kolo play off NHL:
Východní konference - 4. zápas:
NY Rangers - Ottawa 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 23. a 36. Lindberg, 15. Holden, 51. Kreider - 54. Turris. Střely na branku: 30:23. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Lindberg, 2. Glass, 3. Grabner (všichni NY Rangers). Stav série: 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme