Vítěz Stanleyova poháru s Chicagem z roku 2013 Ray Emery zemřel. Kanadský brankář se utopil v jezeře

V pětatřiceti letech zemřel kanadský hokejový brankář Ray Emery, který v roce 2013 s Chicagem vybojoval Stanleyův pohár. V neděli ráno se podle všeho utopil v přístavu ve městě Hamilton, když si šel brzy ráno zaplavat do jezera s přáteli. Odpoledne nalezli jeho tělo policisté.

Tento článek je více než rok starý.

Hamilton (Kanada) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emery se spolu s přáteli vydal na červencovou dovolenou poblíž Toronta. V neděli ráno si šel zaplavat s partičkou přátel v jednom z přístavů v Hamiltonu. Následně už se ale neobjevil.

V KHL dominoval a tohle je pro něj další velká výzva, říká o Kovářově angažmá v NHL jeho agent

Číst článek

Policisté jej našli v 18.00 utopeného, pomoc místních lékařů byla zbytečná. O jeho smrti informoval jako první místní deník The Hamilton Spectator, Emeryho následně potvrdil fotograf Andrew Collins.

Jeho největším úspěchem bylo, když v roli týmové dvojky v roce 2013 získal s Chicagem Stanleyův pohár. O šest let dříve dotáhl Ottawu Senators v roli prvního brankáře až do finále NHL, tam ale jeho tým podlehl Anaheimu Ducks.

V NHL působil Emery jedenáct sezon. Vedle Chicaga, kde spolu s Coreym Crawfordem získali Jennings Trophy určenou pro gólmany z týmu s nejnižším počtem inkasovaných branek v základní části, nastupoval také za Ottawu, Anaheim a naposledy v roce 2015 za Philadelphii.

Za sebou měl také působení v německém Mannheimu a v dresu ruského Atlantu Mytišči si vyzkoušel i Kontinentální ligu.

Emery byl známým bouřlivákem s nepříliš vyvinutým smyslem k disciplinovanosti. Upozorňoval na sebe spíše svou nekázní a pozdními příchody na tréninky. Jeho oblíbenou součástí vyhecovaných zápasů bylo provokování soupeřových útočníků a následné vyvolávání bitek.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme