Reprezentanti pomáhají masérovi s nevyléčitelnou nemocí. Zachraňují mi život, říká Vladimír Mikuláš

Obyčejně pomáhá on jim, teď mu to chtějí oplatit. Hvězdy fotbalové a futsalové reprezentace spojily síly, aby pomohly svému masérovi Vladimíru Mikulášovi. Ten trpí amyotrofickou laterální sklerózou, tedy nemocí, na kterou zemřel třeba někdejší premiér Stanislav Gross a se kterou bojuje i bývalý plzeňský fotbalista Marián Čišovský. V charitativním utkání na podporu Vladimíra Mikuláše se v Chomutově proti futsalovým reprezentantům postaví třeba fotbalisté Tomáš Sivok, Marek Suchý nebo Tomáš Koubek.

Tento článek je více než rok starý.

Chomutov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Mikuláš

Vladimír Mikuláš | Zdroj: ČTK

„Láďa Mikuláš je náš velký kamarád. Všichni za ním stojíme a věřím, že v pondělí všichni dorazíme do Chomutova a podpoříme dobrou věc," zve kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Sivok na charitativní zápas pro Vladimíra Mikuláše.

Po jeho boku by se proti futsalové reprezentaci měli postavit i Theodor Gebre Selassie, Milan Škoda nebo Michael Krmenčík.

Sám Vladimír Mikuláš řekl, že kdyby se takový zápas konal za jiných okolností než teď, byl by nejšťastnější člověk na světě. „Moji chráněnci, za které bych položil život, se setkají, protože zachraňují život mně."

Vladimír Mikuláš tvrdí, že i přes nevyléčitelnou nemoc teď do jisté míry prožívá nejšťastnější období v životě. S přítelkyní, s kterou vychovávají dvouapůlletá dvojčata Samuela a Gabriela, ho totiž za pár dní ho čeká svatba.

„Samozřejmě jsou velké přípravy, tak je to hodně na přítelkyni. Je to zvláštní období, ale nemůžu říct, že jen špatné. Je za špatných okolností, ale po jistých stránkách jsem nejšťastnější v životě. Mám kolem sebe spoustu lásky a mám pocit, že to všichni projevují víc než dřív, to jsem potřeboval. Do jisté míry je to lepší než před nemocí," říká masér.

Stephen Hawking jako vzor

Amyotrofická laterální skleróza je nemoc, na kterou zemřel třeba někdejší premiér Stanislav Gross a se kterou bojuje i bývalý plzeňský fotbalista Marián Čišovský. V minulosti postihla i třeba slavného fyzika Stephena Hawkinga.

U geniálního britského vědce má ale nemoc velmi pomalý průběh, což Vladimíra Mikuláše v jeho vlastním boji hodně motivuje. „Hawking je pro mě velká inspirace, tomu jedinému se to zastavuje. Je to pro mě vzor, že je napojený na vesmír, je to génius. Já to musím udělat podobně," věří Vladimír Mikuláš.

Pomoct mu může kdokoliv. Na transparentní účet na jeho podporu lidé přispěli už přes 800 tisíc korun. Další peníze můžou přidat při dnešním charitativním utkání v Chomutově, jehož součástí bude i dražba dresů, v kterých futsaloví a fotbaloví reprezentanti nastoupí.

Václav Rokyta, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme