‚Bylo to zbrklé rozhodnutí.‘ Polákovo vyjádření způsobilo v Dallasu poprask, situace už se vyjasnila

Před měsícem oznámil hokejový obránce Roman Polák, že se po 14 letech v NHL vrací do Vítkovic a že za Atlantik se mu kvůli dohrávce přerušené sezony už letět nechce. Zprávu pak převzala zámořská média a generální manažer Dallasu Stars Jim Nill byl tak trochu překvapený.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák

Roman Polák | Zdroj: Profimedia

„Možná to byla trochu chyba, zbrklé rozhodnutí. Měl jsem si asi nejdřív promluvit s manažerem Dallasu, který byl trochu zaskočený. Vzbudilo to poprask, ale po pár telefonátech se to vyřešilo,“ popsal Polák Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Svůj úmysl skončit v Dallasu ještě musel obránce Roman Polák dodatečně vysvětlovat. Více v příspěvku Davida Procházky

Faux pas českého obránce se rychle vysvětlilo a klub mu nedělal problémy. Kdyby trval na tom, že ho potřebuje, musel by Polák dodržet smlouvu.

„Věděl jsem, že je tam ta možnost, ale nechtěl jsem se k tomu dál vyjadřovat a rozdmýchávat v novinách další emoce. Generální manažer Dallasu to ale přijal, sám říkal, že nemůže nikoho nutit, a pochopil moji situaci.“

Polák se nechtěl od manželky a dvou malých dětí vracet do Spojených států a být odříznutý na hotelu.

Bezpečí rodiny je přednější, rozhodli se někteří hráči NHL. V play-off budou chybět

Číst článek

„Opravdu si nedokážu představit, že bych byl někde tři měsíce zavřený někde na hotelu, bez rodiny. Obě moje děti teď měly narozeniny a s manželkou jsme měli výročí, tohle všechno bych zmeškal,“ vysvětlil.

Noční přenosy NHL asi sledovat nebude, ale Dallasu bude fandit. „Budu přát klukům hodně štěstí, ještě pořád jsme v kontaktu přes společnou konverzaci, stále si tam píšeme. Ještě mě nevyhodili,“ usmíval se účastník olympijských her ve Vancouveru.

Dallas s útočníkem Radkem Faksou může patřit k favoritům na celkové vítězství, ani tehdy by Polák svého rozhodnutí nelitoval. „Kdyby to vyhráli, tak aspoň Radek doveze Stanley Cup k nám a podívám se na něj i zblízka,“ dodal.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme