Roman Polák se do NHL vrátil asistencí, bodoval také Hertl

Ve svém prvním zápase v nové sezoně NHL si český obránce Toronta Roman Polák připsal asistenci při výhře nad Los Angeles. Bod za gólovou přihrávku má také Tomáš Hertl, který přispěl k vítězství San Jose Sharks v New Yorku.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák (druhý zleva) oslavuje gól

Roman Polák (druhý zleva) oslavuje gól | Zdroj: Reuters

„Jsem nadšený, že jsem zpátky v sestavě. Za svojí kariéru jsem byl hodněkrát zraněný a vím, jak s s tím vyrovnat a co dělat. Musíte se snažit zůstat pozitivní, když se soustředíte na rehabilitaci a makáte, na konci se to vždycky vyplatí,“ řekl po zápase novinářům Roman Polák.

Po úspěšném zotavení ze zranění podepsal v neděli s Torontem smlouvu jako nechráněný volný hráč a po pár hodinách už v dresu Maple Leafs nastoupil proti Los Angeles Kings. Na první bod v novém ročníku musel Polák čekat necelých šest minut.

Po přihrávce Mitchella se 31letý bek opřel do puku z vrcholu pravého kruhu, jeho ránu dostal do sítě Matt Martin hlídkující před brankou. Útočník sice byl v kontaktu s brankářem, ale podle výroku rozhodčích pravidla neporušil, takže první gól zápasu platil.

Další góly Toronta přidali ve druhé třetině Bozak a ve třetí Marleau, Los Angeles Kings dokázali pouze snížit na jednobrankový rozdíl a v Kanadě přišli o čtyřzápasovou vítěznou sérii, navíc po prohře 2:3 poprvé v sezoně nezískali ani bod.

V New Yorku pokračuje trápení Rangers, kteří prohráli už osmý z deseti zápasů, tentokrát podlehli San Jose Sharks 1:4.

Žraloci odskočili do dvoubrankového vedení už v první třetině, na druhý gól přihrával Heedovi Tomáš Hertl, který zaznamenal už pátý bod v sezoně. Pro švédského útočníka šlo o premiérový gól  v soutěži.

NHL:

New York Rangers - San Jose 1:4, Toronto - Los Angeles 3:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme