Čeští hokejisté nestačili na Rusko, prohráli vysoko 2:7

Český tým nenavázal na utkání s Finskem a s Ruskem prohrál na Channel One Cupu vysoko 2:7. Hattrickem se prosadil Andrej Kuzmenko. Z českých hráčů se na gólovou listinu zapsal jen Dominik Kubalík.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté na domácí Rusko nestačili

Čeští hokejisté na domácí Rusko nestačili | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté nastoupili do zápasu s domácími Rusy povzbuzení čtvrtečním zápasem s Finy, kdy se jim podařilo otočit zápas, ve kterém prohrávali už 0:3.

Trenér Miloš Říha udělal změnu na postu brankáře, kde Šimona Hrubce nahradil Dominik Furch. 

Již ve čtvrté minutě šli ale Rusové do vedení, když se v přesilové hře prosadil obránce Vasily Tokranov. Češi dokázali zareagovat hned po minutě. Ondřej Němec vystřelil a puk za záda ruského brankáře tečoval Dominik Kubalík.

Neuplynuly ale ani tři minuty a Rusko šlo po trefě Nikolaje Prochorkina opět do vedení. Druhá třetina byla pro český tým ještě horší. Když se postupně prosadili Andrej Loktijonov, Kyrill Kaprizov a dvakrát Andrej Kuzmenko, vedlo Rusko už 5:1.

Do třetí třetiny tak šel český tým, stejně jako v zápase s Finskem, se ztrátou. Furcha v brance nahradil Hrubec, nový impulz to ale nepřineslo a obrat podobný čtvrtečnímu zápasu se nekonal. Hned v úvodu dokonal Andrej Kuzmenko hattrick a skóre bylo už 6:1.

V závěru se v oslabení znovu prosadil Kubalík. Poslední slovo ale měli Rusové, konkrétně Loktijonov, který skóroval podruhé v zápase.

Rusové tak porazili český výběr 7:2.

„Neměli jsme vůbec žádnou šanci. Stálo nás to spoustu sil v obraně. Někteří hráči nehráli, i proto ten zápas tak vypadal. Bylo tam ale víc věcí. Nesráželi jsme se s nimi. Říkali jsme si, že jim nesmíme nechávat prostor, přesto jsme jim ho nechávali. Rychle se dostali na koně tím vedením a pak se s nimi těžko hraje,“ zhodnotil zápas trenér Miloš Říha.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme