Tvrdý trest za zfalšovaný očkovací průkaz. Potížista Kane si v NHL nezahraje 21 zápasů

Útočník Evander Kane ze San Jose byl za porušení opatření proti šíření koronaviru potrestán zákazem startu ve 21 zápasech. Bez dalších detailů o tom informovalo vedení NHL, podle médií třicetiletý hokejista zfalšoval doklady o očkování.

San Jose Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evander Kane

Evander Kane | Zdroj: Profimedia

„Chtěl bych se omluvit spoluhráčům, klubu i fanouškům za porušení opatření. Udělal jsem chybu, které upřímně lituji a přijímám za ni veškerou zodpovědnost,“ citovala agentura AP Kaneovo prohlášení.

Kane na vlastní zápasy nesázel, potvrdila NHL. Hokejistova manželka ale trvá na tom, že ji týral

Číst článek

Očkování hráčů v NHL není povinné, ale liga má pro hokejisty bez vakcíny přísnější pravidla.

„Během trestu budu také nadále chodit na setkání s odborníky, abych v budoucnu dělal lepší rozhodnutí,“ dodal třicetiletý Kane. O zfalšování průkazu informoval server ESPN.

Nejlepší střelec i nejproduktivnější hráč San Jose z minulé sezony přijde kvůli trestu o více než čtvrtinu základní části. Jeho čin odsoudilo i vedení Sharks, kde působí i český útočník Tomáš Hertl a obránce Radim Šimek.

Kane byl také vyšetřován kvůli podezření z domácího násilí, liga však oznámila, že vyšetřování nic takového neprokázalo. Bývalého hráče Atlanty, Winnipegu nebo Buffala navíc manželka už v září obvinila ze sázení na zápasy NHL, ani to se však nepotvrdilo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme