Hertlovo San Jose udrželo obránce Karlssona. Zařadí se mezi nejlépe placené hokejisty NHL

Erik Karlsson zůstane v San Jose a zařadí se mezi nejlépe placené hokejisty v NHL. Vedení Sharks mu podle médií nabídlo osmiletou smlouvu s platem kolem 11,5 milionu dolarů (262 milionů korun) ročně a švédský obránce souhlasil. Nejvíce si v lize vydělá Connor McDavid z Edmontonu, jehož roční plat činí 12,5 milionu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

San Jose (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce San Jose Erik Karlsson

Obránce San Jose Erik Karlsson | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Devětadvacetiletý Karlsson, který do San Jose přišel před sezonou z Ottawy, přitom prožil bodově nejhorší ročník v kariéře. Dvojnásobný držitel Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL si do statistik zapsal tři góly a 42 asistencí. Na začátku června pak vyřešil dlouhodobé problémy s třísly operací.

San Jose si o Stanley Cup proti Bostonu nezahraje, do finále NHL postoupilo po 49 letech St. Louis

Číst článek

Podle spekulací médií se Karlsson chtěl vrátit do Ottawy, která ho v roce 2008 draftovala a za kterou odehrál v NHL prvních devět sezon, nebo odejít do Montrealu. Kanadským klubům dával údajně přednost kvůli kanadské manželce, jíž se stýskalo po domově.

Sharks prohráli ve finále Západní konference se St. Louis. Karlsson, jenž ze zdravotních důvodů přišel o 29 zápasů základní části, si v pátém utkání proti Blues obnovil zranění a do šestého už nezasáhl. Dosud jeho roční plat činil 6,5 milionu dolarů.

Signed, sealed, delivered. ✍️

18:58 – 17. 06. 2019

209 2064

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme