Sestavu pro MS ještě nestavíme, říká Jandač před turnajem v Budějovicích. V kádru už má pět hráčů z NHL

Čeští hokejisté rozehrají zápasem s Finskem České hokejové hry. V Českých Budějovicích se národní tým představí už s posilami z NHL, ale ještě ne v sestavě, která bude hrát na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač

Josef Jandač | Zdroj: ČTK

„Nechci říkat, že bychom už teď stavěli sestavu na mistrovství světa. Máme tam spíš nějaké dvojice a vazby. Chceme pokračovat tak, abychom tři přípravné zápasy rozložili na víc hráčů," naznačuje pro Radiožurnál trenér Josef Jandač, že tým, který se představí v Českých Budějovicích, ještě nebude odpovídat svým složením tomu, který bude od příštího týdne bojovat o medaile na mistroství světa.

Pokračuje tak boj o letenku do Paříže, ale hráči bojující o místo v sestavě si tlak nepřipouští „Pro mě je neskutečný už zahrát si turnaj v České republice. Budějovice jsou hokejové město, takže to bude parádní. Všechno vypadá velmi dobře připravené," těší se mladoboleslavský Tomáš Hyka.

Už dnešní utkání s Finskem, ale i víkendové duely se Švédskem respektive Ruskem budou taky dobrou příležitostí pro hráče z NHL, aby si zvykli na širší kluziště, než na jakém hrají celou sezónu v zámoří.

„Vždycky v létě tady trénuju, takže v tom nevidím velký problém. Ještě jsem neviděl herní systém, jakým budeme hrát, na něm všechno záleží. Ale myslím, že bruslení by nemělo být problémy," je přesvědčen Radko Gudas, jedna z pěti zámořských posil národního týmu z NHL.

České hokejisty na mistrovství světa posílí i útočník Bostonu Pastrňák

Číst článek

Společně s Voráčkem, Kindlem, Mrázkem a Kempným nastoupí už na Českých hokejových hrách. V Paříži se k týmu připojí ještě Plekanec a nově také nejlepší Čech kanadského bodování základní části NHL David Pastrňák.

Počet hráčů ze zámoří, ale sám o sobě úspěch na MS nepřinese. „Když si vzpomenu na rok 2010, tak nás tam bylo 5 a vyhrálo se, takže na tom nezáleží. Hlavně se musí udělat dobrá parta a musíme mít trošku štěstí. Pak se může stát cokoli," předpovídá Jakub Voráček.

Zda se opravdu podaří vytvořit v národním týmu dobrou partu, které to půjde i na ledě, může naznačit už dnešní duel s Finskem, který začne v 18 hodin a 30 minut a Radiožurnál vám ho přiblíží v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme