‚KHL mě ohromně baví.‘ Reprezentační gólman Hrubec bude i příští rok chytat v čínském Kunlunu

Hokejový brankář Šimon Hrubec má za sebou první sezonu v Kontinentální hokejové lize. Loňský mistr s Třincem chytal v posledním půlroce v čínském týmu Kunlun a s koronavirovou epidemií se tak potýká už od prosince. Teď už je doma v jižních Čechách, i s novou smlouvou na příští rok.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec v bráně národního týmu na šampionátu v Bratislavě

Šimon Hrubec v bráně národního týmu na šampionátu v Bratislavě | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Smlouvu jsem samozřejmě prodloužil rád, pro mě byla priorita zůstat v KHL, protože mě ta liga ohromně baví. Ve hře bylo pár dalších týmů, ale jsem rád, že v Kunlunu o mě zájem přetrval. Trenér i kluci z týmu už mě znají a ta severoamerická mentalita je úžasná,“ popsal Hrubec Radiožurnálu své zkušenosti z týmu, za který nastupuje hodně Kanaďanů a Američanů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šimon Hrubec bude i v příští sezoně pokračovat v čínském Kunlunu. Více v příspěvku Davida Procházky

Další působení v Číně konzultoval s ohledem na malého syna pochopitelně především s manželkou. V první sezoně nastoupil Hrubec za pekingský celek do dvaatřiceti zápasů a měl skvělé statistiky.

„Podepisovali mě jako čistou dvojku za Jeremym Smithem. Vycítil jsem to tak, že mě koupili jako nějakého kluka z Čech, zajíce v pytli, u kterého se ukáže, jestli umí chytat,“ popsal český brankář své pocity z počátečního přístupu čínského klubu.

Hokejová federace definitivně rozhodla. Světový šampionát ve Švýcarsku se letos neuskuteční

Číst článek

Ale svými výkony všechny o svých kvalitách přesvědčil. Už v prosinci začal v Číně řádit koronavirus a manželku i syna poslal domů dřív, i kvůli sérii zápasů Kunlunu v Rusku.

„Odjeli jsme na venkovní trip a řekl jsem manželce, že by bylo možná fajn, kdyby odletěli domů. Ani ne kvůli koronaviru, spíš kvůli pohodlnějšímu cestování. Nakonec z toho byl až geniální tah,“ dodal Hrubec.

I devětadvacetiletý reprezentant se domů na jih Čech v březnu přesouval z Ruska, kde úspěšnou sezonu v Kunlunu zakončil. Nyní doufá, že v létě se do čínského angažmá bude vracet už bez virové hrozby.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme